USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Чи ремонтуватимуть у Луцькій громаді прибудинкові території, дороги і тротуари

9 Квітня 2024 22:20
Сьогодні, 9 квітня, під час розширеного засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності вирішували, чи потребує Луцька громада нагального вирішення окремих житлово-комунальних проблем.

Члени постійної комісії – Роман Бондарук (голова комісії), Андрій Маруняк, Роман Кравчук, Валентина Малютіна, Микола Яручик, Дмитро Грачов – заслухали жителів громади, які зверталися до міського голови Ігоря Поліщука під час онлайн прийомів у період з вересня 2023 року по лютий 2024 року, інформують у міськраді.

Читати ще: У Ковелі виділили додаткові кошти на будівництво укриттів у школах та ремонт доріг

22 жителі порушили питання житлово-комунального господарства: ремонти прибудинкових територій, дорожнього покриття на тротуарах та вулицях, пішохідної доріжки та заїзду до будинку, благоустрій дитячого майданчика, влаштування вуличної зливової каналізації, зупинки громадського транспорту на вул. Миру тощо.
Зокрема, пані Оксана з вул. Освітня (Верещагіна), 10, зверталася з питанням влаштування вуличної зливової каналізації. Як пояснив директор департаменту ЖКГ Микола Осіюк, ще у 2015 році на замовлення виконавчого комітету Луцької міської ради розроблено робочий проєкт «Будівництво системи водовідведення на об’єктах Луцька, що є в зоні підтоплення дощовими та талими водами (вулиця Верещагіна)». Кошторисна вартість робіт становила 231,373 тис. грн. У зв’язку з обмеженим фінансуванням робіт з будівництва системи водовідведення, роботи не проводилися. Департаментом ЖКГ замовлено коригування кошторисної частини проєкту. Після визначення нової вартості, буде розглянута фінансова та технічна можливість виконання робіт у 2024 році.

Читати ще: Укриття двох дитсадків у Луцьку відремонтують

Світлана Муха, голова ОСББ «Гетьмана Мазепи, 2» озвучила питання ремонту прибудинкової території. За її словами, раніше збирали кошти з жителів і власними силами засипали ями щебенем. У будинку живуть пенсіонери, внуки яких захищають нашу державу, та й мешканці збирають кошти, допомагають ЗСУ. Тож просять зробити хоча б ремонт проїжджої частини. Директор департаменту ЖКГ зазначив, що буде замовлено виготовлення проєктно-кошторисної документації на проведення робіт, фінансова можливість буде розглянута у 2024 році.

Читати ще: Чергова допомога фронту з Луцька: із тилу на фронт поїхали дрони та РЕБи

Лариса Григорівна, жінка з інвалідністю, яка пересувається у кріслі колісному, просить влаштувати дорожнє покриття на вул. Барвінкова (Бородіна), адже не може виїхати за межі свого подвір’я. З цього питання така ж ситуація: замовлено виготовлення проєктно-кошторисної документації на проведення робіт, фінансова можливість буде розглянута у 2024 році.
До обговорення долучилися й громадські активісти Дмитро Климук, Сергій Рижков, Сергій Тимчук, які висловили свою позицію щодо необхідності благоустрою міста у час війни.
Михайло Щур, депутат міської ради, зазначив, що є потреба у вирішенні першочергових питань ЖКГ. Адже якщо ми не будемо цього робити, то доведемо місто і окремі території до того, що створимо загрозу для життя і здоров’я людей.
Директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг у м. Луцьку» Лариса Карп’як зауважила, що торік до міського голови надійшло 25 тисяч звернень з різних питань, а за січень цього року до ЦНАПу звернулося 25 тисяч осіб. «Щодня наш департамент спілкується з воїнами, матерями, рідними загиблих. Усі їх потреби ми знаємо та намагаємось вирішити», – наголосила вона.
Депутат міської ради Юлія Дацюк проаналізувала ситуацію в усіх дворах, які знаходяться в її окрузі та потребують ремонту і які неодноразово обходила особисто. Усі проблеми їй відомі і вважає, що необхідно шукати нові підходи та пріоритети у нагальності проведення таких ремонтних робіт.
Член комісії, депутат міської ради Роман Кравчук висловив вдячність усім, хто прийшов на зустріч. «Дуже важливо почути один одного, побачити потреби і розуміти, як на них реагувати. Сьогодні у нас був діалог – і це основне. Кожен з нас сьогодні має «дотик» до війни, дуже не хотілося б маніпулювати на цій темі. Ділити людей на «правильних» та «неправильних». Ми маємо зробити певні висновки і вирішити як рухатися далі. Наша позиція – бюджет громади має бути паритетний, але з наголосом на допомогу Збройним силам України. Тобто більшість коштів має витрачатися на ЗСУ, інша частина – на підтримку життєдіяльності громади. Ми маємо передивитися проєктно -кошторисні документації, де є великі бюджети – скоротити, і відреагувати на потреби людей. Ми почули сьогодні позицію всіх, сподіваємось, на подальші зустрічі! Міська рада відкрита до діалогу, однозначно має бути баланс у цих питаннях», – наголосив він.
Голова комісії Роман Бондарук, завершуючи зустріч, наголосив, що ніхто не мав на меті зменшити фінансування ЗСУ. У цьому році ми запланували витратити 500 мільйонів гривень на потреби армії. «Ми кожен місяць буваємо на першій лінії, спілкуємось з усіма нашими підрозділами, які були сформовані у Луцьку. Ми знаємо, що там відбувається. І сьогодні усі задіяні, щоб покращити ситуацію. Але я переконаний, що ми не повинні забувати й про людей, які сьогодні тут. Це наше завдання – зберігати базові потреби мешканців громади. А більшість заявлених сьогодні проблем – це базові потреби людей», – сказав депутат.
Він запропонував на черговій комісії обговорити, як вирішити озвучені питання і запевнив, що «ми відреагуємо, можливо не в таких сумах, можливо не капітальні ремонти. Але ми забезпечимо базові потреби людей».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ветеран Показати IP 10 Квітня 2024 17:15
Краще цирк відремонтуйте
Логіка Показати IP 11 Квітня 2024 01:37
Тобто якщо прийшов ' активіст' з проблемної вулиці то цю вулицю теоретично відремонтують а якщо представників немає то і шансів на ремонт нуль. Так виходить? Панове а таке поняття як генплан чи планові ремонти є в міськраді???? Вже 30 років одні вулиці ремонтують по 3-му кругу а інші досі грунтові!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus