USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Дані лікарень: за добу від COVID-19 померло 22 волинян

15 Листопада 2021 12:36
За попередню добу на Волині, за даними лікарень, померли 22 пацієнти з коронавірусом. Оскільки ідеться про вихідний день, дані про всіх ще не встигли опрацювати, тому спершу було повідомлено про 10 померлих.

Про це стало відомо на брифінгу Волинської ОДА щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції та результатів моніторингу дотримання на території області обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для червоного рівня епіднебезпеки.

Заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук зауважила: попри те, що Волинь – тиждень у червоній зоні епідемічної небезпеки, стабілізації і зниження рівня захворюваності не відзначено.

«Динаміка захворюваності стрімка. Якщо у вересні було зафіксовано показник захворюваності в межах 22,5 на 100 тисяч населення, то на сьогодні маємо показник у 707,5 на 100 тисяч населення. Динаміка просто колосальна і поки ми не бачимо зниження рівня захворюваності», – сказала вона.

Як інформувала, за останню добу на Волині одужали 348 хворих, натомість захворіли 359 осіб. За даними лікарень, померли 22 особи, а не 10, як інформували раніше, оскільки не всі дані встигли опрацювати.

Наразі у 22 ковідних лікарнях на Волині розгорнуто 1483 ліжка. Госпіталізовано 1488 пацієнтів, із яких 1306 – із підтвердженим коронавірусом. 1019 людей перебувають під високими потоками кисню, 90 – у реанімації, ще 43 – на ШВЛ.

Як акцентувала Людмила Тимощук, це надто високі показники, що свідчать про тяжкий перебіг захворювання.

Тому вона закликала волинян дотримуватися простих правил карантинних обмежень, які здатні врятувати не тільки здоров’я, а й життя. Зокрема, це носіння масок у громадських місцях, транспорті, дотримання дистанції, миття рук та обмежене відвідування місць із великим скупченням людей.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus