USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Данія оголосила про новий пакет допомоги Україні на майже €295 млн

17 Квітня 2024 09:33
Данія виділить Україні новий пакет допомоги на майже €295 мільйонів (2,2 мільярда данських крон). Кошти підуть на розвиток морського потенціалу українських військ, а також на безпілотники та виробництво ракет.

Про це повідомило Міністерство оборони Данії, пише Бабель.

Ці кошти залучать для посилення оборонної промисловості України, зокрема для придбання й передання зброї та боєприпасів, безпілотників, виробництва ракетних деталей у співпраці з Нідерландами та Чехією, а також для посилення морського потенціалу України.

Читати ще: Данія передасть Україні всю свою артилерію

«У березні я відвідав низку українських підприємств оборонної промисловості в Києві, і стало зрозуміло, що є великий потенціал для майбутньої співпраці, яка може постачати необхідне обладнання в Україну, що допоможе змінити ситуацію на полі бою», – сказав міністр оборони Данії Трольс Лунд Пульсен.

Він зазначив, що прямі інвестиції в український оборонно-промисловий комплекс – це нова ініціатива, яка, як він сподівається, може надихнути інші країни зробити те саме, щоб Україна сама могла виробляти більше військового обладнання.

Читати ще: Данія виділяє 1,45 млн доларів для України

Загалом Данія вже оголосила про військову підтримку України на майже €5,9 мільярда (41,4 мільярда данських крон).

У березні Україна і Данія підписали меморандум про співпрацю в сфері оборонних закупівель. Це сприятиме новим контрактам і модернізації ЗСУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus