USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

РФ більше не зможе виробляти гіперзвукові ракети «Кинджал»

14 Квітня 2022 08:50
Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко повідомив, що Росія більше не може продовжувати програми виробництва сучасного озброєння. Зокрема гіперзвукові авіаційні ракетні комплекси «Кинджал».

Про це він повідомив в ефірі єдиного телемарафону, передає НВ.

«Виробляти сучасні ракети чи модернізувати ті, що є, – Росія позбавлена таких можливостей. Тому що, якщо російський оборонно-промисловий комплекс мав і раніше мав проблеми, заборгованості перед банками, невиконання, до речі, оборонного замовлення в Росії ще в 2018−2019 роках, то зараз, після того, як Захід запроваджує додаткові санкції саме проти сектору оборонної промисловості Росії, вони фактично позбавляються доступу до ключових елементів, які необхідні для модернізації та виробництва сучасного озброєння», – сказав Мусієнко.

Він зазначив, що з окупантами навіть не хочуть мати справу азійські країни, з якими Росія намагалася встановити контакти.

«На сьогодні можна сказати, що комплектувальних, сировини і необхідних елементів для того, щоб продовжувати такі програми, як з «Кинджалом», з іншими подібними, гіперзвуковою зброєю тощо, Росія фактично позбавлена. Тому для нас це позитивний сигнал в тому сенсі, що хай там як, але технологій та можливостей для виробництва й поповнення своїх арсеналів в них усе менше й менше», – впевнений керівник Центру військово-правових досліджень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus