USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ДБР надіслало до Польщі нову підозру ексголові «Укравтодору» Новаку

4 Січня 2021 19:11
Державне бюро розслідувань надіслало до Польщі письмову підозру колишньому голові Державного агентства автомобільних доріг («Укравтодор») Славоміру Новаку в невиконанні судового рішення.

Про це повідомляє пресслужба ДБР, пише Бабель.

Зазначається, що Новак упродовж 2017–2019 років умисно не виконував рішення місцевого та Верховного судів України про поновлення на посаді начальника Служби автомобільних доріг в одній з областей України й активно перешкоджав виконанню цих рішень.

Через це на «Укравтодор» наклали штрафи, а Новаку винесли попередження про кримінальну відповідальність за невиконання судових рішень. 3 вересня 2019 року виконавче провадження завершили та направили повідомлення про вчинення кримінального правопорушення до правоохоронних органів.

Уже 30 вересня 2019 року Новак подав у відставку за власним бажанням, залишив межі України і повернувся до Польщі. За це правопорушення Новаку загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Нагадаємо, 21 липня прокуратура Варшави висунула звинувачення Новаку в керівництві організованою злочинною групою, що отримувала вигоду від корупції.

Додатково Новака підозрюють у підбурюванні лікаря Медичного військового інституту у Варшаві у наданні медичних довідок, якими він мав намір скористатися, щоб виправдати свою відсутність на роботі в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus