USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Де перевірити, які ліки є в лікарнях Луцька та Волині

15 Грудня 2016 09:29
Медичні заклади Луцька та Волині не мають своїх сайтів, а якщо й мають, то вони не функціонують належним чином. І вдосконалювати свою інформаційну політику лікарні поки що не поспішають.

Про це пише «Четверта влада».

Перевірити надходження та використання ліків у лікувальних закладах області волиняни можуть на сайті УОЗ Волинської ОДА у розділі «Централізована закупівля і постачання». Тут розміщують інформацію про наявні медикаменти та їх вартість в обласних лікувальних закладах Волинської області.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року «Четверта влада» звернулась до УОЗ Волинської ОДА з ініціативою щодо відкритого оприлюднення інформації про закупівлі за бюджетні кошти. Начальник управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк пообіцяв оприлюднити в мережі інформацію про наявність придбаних ліків, їх надходження та використання.

В управлінні охорони здоров’я пояснили, що на сайті УОЗ розміщують всю інформацію про закуплені ліки та їх використання в обласних лікувальних закладах.

– Інформація про наявні в закладах ліки, придбані за бюджетні кошти, оновлюється щомісяця станом на перше число місяця і розміщується на сайті в розділі «Централізована закупівля і постачання», – пояснює фахівець зі зв’язків з громадськістю Обласного центру здоров’я Зоряна Шум. – Також всю оновлену інформацію ми надсилаємо в МОЗ за певними формами звітності.

Сьогодні на сайті ще не розміщена оновлена інформація, бо є технічні проблеми. Також кожен лікувальний заклад, який надає нам цю інформацію, розміщує її на інформаційних дошках у себе. Крім того, в цьому розділі є інформація про використання бюджетних коштів на регіональні медичні програми.

Водночас така інформація про наявні медикаменти відсутня на сайтах самих лікувальних закладів. До прикладу, на сайті Волинської обласної клінічної лікарні не вдалося відшукати інформації про закупівлі та залишки ліків.

Головний лікар Волинської обласної лікарні Іван Сидор (на фото) каже, що на функціонування сайту у лікарні немає коштів і це не передбачено кошторисом. Водночас запевняє, що заклад регулярно надає до УОЗ всю потрібну інформацію.

На сайті Луцької міської клінічної лікарні розмістили інформацію про залишки лікарських засобів станом на 5 грудня цього року. Також тут повідомляють і про використання бюджетних коштів та витрати на медикаменти і харчування.

Сайт Луцького клінічного пологового будинку теж містить інформацію про наявність лікарських засобів станом на 1 грудня 2016 року, а також інформацію про фінансування та використання благодійних внесків.

На сайті Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання розміщена інформація про постачання та залишки медикаментів за різними програмами, а також про використання благодійних внесків та плани закупівель.

Веб-сторінок інших медичних закладів, які наведені у переліку на сайті обласного управління охорони здоров’я, в мережі не вдалося відшукати.

Пані Шум пояснює це тим, що заклади не мають своїх сайтів, а якщо і мають, то вони не функціонують так як потрібно. Попри те, що в управлінні керівникам часто наголошують на цьому, вони не поспішають вдосконалювати інформаційну політику свого закладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хайнц Показати IP 15 Грудня 2016 09:35
Пане Сидор і Ко, потрібно менше собі в кишеню брати і тоді на функціонування сайту, і не тільки, вистачить.
Анонім до хайнц Показати IP 15 Грудня 2016 11:06
лікарням хронічно бракує коштів, бо вони постійно пропадають у широких кишенях лікарів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus