USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Дефіцит пального: Польща надасть Україні 25 тисяч тонн бензину

19 Травня 2022 07:53
У зв’язку з виникненням дефіциту пального в Україні Польща надасть нашій країні 25 тисяч тонн бензину зі своїх запасів.

Про це під час пресконференції заявила перший віце-прем’єр, міністерка економіки України Юлія Свириденко, повідомляє Польське радіо.

За її словами, причиною дефіциту пального є те, що до війни 97% пального в Україну постачали Росія та Білорусь. Сьогодні ці напрямки закриті. Відтак у рамках допомоги з польських запасів буде надіслано 25 тисяч тонн бензину, щоб збалансувати ринок пального. Україна почне одержувати ці ресурси з початку наступного тижня.

У тій же пресконференції взяла участь міністр клімату та довкілля Польщі Ганна Москва. Вона повідомила, що продовжується робота зі збільшення пропускної спроможності польсько-українського кордону з транспортування пального.

Читати ще: Дизель по 80 грн: яка відповідальність передбачена волинським АЗС за завищення цін на пальне

За її словами, такого гарного співробітництва між польськими та українськими паливними компаніями ще не було. Створюються нові напрямки постачання та нова система енергетичної безпеки. За словами польського міністерства довкілля, співпраця продовжиться й у мирний час.

Нагадаємо, раніше в Україні призупинили державне регулювання цін на пальне, щоб уникнути дефіциту в умовах війни. При цьому гранична межа цін на бензин становитиме 52 грн/літр, дизпаливо – 58 грн/л.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1 Показати IP 19 Травня 2022 08:22
"За її словами, у такому випадку уряд оцінює, що ціни на дизель не будуть вищі за 58 гривень за літр, а ціни на бензин – за 52 гривні за літр." - це зі статті про припинення держрегулювання. "При цьому гранична межа цін на бензин становитиме 52 грн/літр, дизпаливо – 58 грн/л." - це звідси. Волинські новини, ви знаєте різницю між словами "оцінює" та "становитиме"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus