USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Демократи в Сенаті США заблокували допомогу Ізраїлю без допомоги Україні

8 Листопада 2023 10:21
У вівторок, 7 листопада, демократи в Сенаті США заблокували спробу республіканців отримати швидке схвалення законопроєкту про надання надзвичайної допомоги Ізраїлю, який не передбачає жодної допомоги Україні у війні проти Росії, який Палата представників ухвалила минулого тижня.

Про це повідомляє Reuters.

Зокрема, сенатор-республіканець Роджер Маршалл заявив: «Час не стоїть на місці, і вкрай важливо, щоб Сенат не відкладав надання цієї критично важливої допомоги Ізраїлю ще на один день».

Зазначається, що демократи заперечили, наголосивши на важливості надання допомоги Україні та Ізраїлю на додаток до гуманітарної допомоги, фінансування безпеки кордонів та грошей на протистояння Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні, що було передбачено в запиті на фінансування в розмірі 106 мільярдів доларів, який президент Джо Байден направив до Конгресу минулого місяця.

Читати ще: Ракети для HIMARS, ППО та артснаряди: США оголосили про допомогу Україні на $425 мільйонів

На додаток вони також звинуватили республіканців Палати представників у політизації ситуації в Ізраїлі, затримуючи допомогу єврейській державі, прив’язуючи підтримку до скорочення фінансування Податкової служби США – фінансування, яке демократи схвалили минулого року, а Байден підписав як закон.

«Наші союзники в Україні не можуть дозволити собі затримку, як і наші союзники в Ізраїлі», – заявила сенатор Петті Мюррей, яка очолює бюджетний комітет Сенату.

Вказується, що законопроект Палати представників передбачає надання Ізраїлю 14,3 мільярдів доларів у відповідь на атаку бойовиків ХАМАС 7 жовтня, а також скорочення фінансування Податкової служби на таку ж суму. Ці кошти включатимуть 4 мільярди доларів на закупівлю ізраїльських оборонних систем «Залізний купол» і «Праща Давида» для протидії ракетним загрозам малої дальності, а також деякі передачі обладнання з американських запасів.

Лідери Сенату пишуть свій власний законопроект про додаткове фінансування і сподіваються представити його вже цього тижня.

Зауважимо, президент США Джо Байден категорично не погоджується з пропозицією Республіканської партії розділити допомогу Україні та Ізраїлю на два різні пакети. Він готовий ветувати такий законопроект.

У США конгресмен від республіканців Майк Гарсія вимагає від президента Джо Байдена відокремити допомогу Ізраїлю від допомоги Україні та висуває 12 умов, після виконання яких підтримає продовження надання допомоги.

Тим часом міністр фінансів України Сергій Марченко наголосив, що підтримка Сполучених Штатів є критично важливою для України – саме тому Україна сподівається, що адміністрація США зможе знайти рішення для її збереження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus