USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

День Незалежності у Луцьку відзначили мистецькою програмою

24 Серпня 2018 18:02
Луцьк як серце Європи та вітання України з 27-им днем народження: свято Незалежності у центрі Луцька відзначили яскравою мистецькою програмою.

Мистецька програма «Україна є! Україні бути!» відбулася 24 серпня на Театральному майдані у Луцьку.

Розпочали програму виконанням Державного Гімну України та хвилиною пам’яті за загиблими Героями. Лучан вітали з 27-ю річницею Незалежності України та сторіччям відновлення української державності учасники мистецьких колективів та голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

Лучанам нагадали, що 24 серпня 1991 року Верховна Рада затвердила Акт Незалежності і Україну проголосили незалежною демократичною державою. 27 років Незалежності продемонструвати світові, що Україна відбулася як самостійна держава, здатна утверджувати демократичні цінності, захищати свободу як власну так і Європи, стримуючи агресію Росії на своїх кордонах.

Голова ОДА зауважив, що саме Луцьк є серцем Європи, адже тут багато століть тому звідси починалася Європа, у Луцькому замку 600 років тому був з’їзд монархів, які практично працювали над створенням НАТО, яке існує зараз, тоді обговорювали засади загальної політики та загальної безпеки.

Також він відзначив, що український народ раніше показав, що державою керує не президент, а народ. Це було доведено життями українців на Майдані, які доводили своє історичне право жити у щасливій країні. Голова ОДА відзначив, що Незалежність. Яка мирно дісталася нам у 1991 році, тепер коштує надто дорого, вона коштує життя українців. Він закликав краян не бідкатися, живучи на мирній землі і не забувати про тих, в яких умовах перебувають ті, хто за нас воює.

Нагадаємо, що голова ОДА також вручив відзнаки президента та парламенту лучанам.

Одночасно з програмою відбувалася фотовиставка «Волинь у звитягах за волю України», присвячена пам’яті героїв УПА, які боролися і загинули за свою землю.

Завершили дійство, випустивши у небо десятки синіх та жовтих повітряних кульок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 24 Серпня 2018 21:21
заодно розказали б як саме було знищено за 26 років підприємства Луцька та райцентрів Волині...незалежність від промисловості, сільського господарства та мізків???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus