USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Депутати Луцькради звернуться до нардепів на підтримку працевлаштування осіб з інвалідністю

22 Червня 2018 11:48
Передбачити, аби не лише підприємства, а й фізичні особи-підприємці могли сплачувати пільгову ставку ЄСВ з працюючих осіб з інвалідністю, закликатимуть нардепів.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 22 червня.

Депутати розглянули проект звернення щодо внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» щодо впровадження та збереження рівних умов при оподаткуванні суб’єктів господарювання.

Як пояснила начальник управління розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай, йдеться про прохання внести зміни до частини 13 статті 8 згаданого закону. Наразі пільгу зі сплати єдиного соціального внеску мають лише юридичні особи, які беруть на роботу осіб з інвалідністю, тож просять врахувати також фізичних осіб-підприємців. Завдяки такій зміні, зі слів посадовця, люди з інвалідністю матимуть більше шансів працевлаштуватися. Наразі ЄСВ становить 22%, а підприємство сплачує пільгову ставку у розмірі 8,41%. З мінімальної заробітної плати ця сума становить 819 та приблизно 300 гривень відповідно. Отже, якщо пропонована зміна до закону буде внесена, фізичні особи-підприємці, працевлаштовуючи осіб з інвалідністю, зможуть також сплачувати пільгову ставку ЄСВ.

«З метою підтримки осіб з інвалідністю, сприяння їх працевлаштуванню, стимулювання фізичних осіб-підприємців у прийнятті на роботу осіб з інвалідністю шляхом встановлення розміру ставки єдиного внеску у розмірі 8,41% бази нарахування єдиного внеску для працюючих осіб з інвалідністю, впровадження і збереження рівних умов при оподаткуванні суб’єктів господарювання, у яких працюють особи з інвалідністю, та з метою підтримки підприємницької діяльності, просимо ч. 13 ст. 8 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» після слів «підприємств, установ і організацій» доповнити словами: «та фізичних осіб-підприємців».

Враховуючи позитивний вплив запропонованих змін на значну групу соціально незахищених громадян з особливими потребами, а також зацікавлення у вирішенні зазначеного проблемного питання широкого кола фізичних осіб-підприємців, які нарівні з іншими підприємствами, установами і організаціями забезпечують працевлаштування осіб з інвалідністю, просимо Вас об’єднатись довкола цього питання та при найпершій нагоді розглянути наші пропозиції.

Переконані, що кроки, спрямовані на забезпечення рівності умов для суб’єктів господарювання на шляху вирішення ними важливих соціальних питань у державі сприятимуть зростанню рівня довіри між бізнесом і владою», - йдеться у зверненні.

Члени комісії рекомендували підтримати звернення до Голови Верховної Ради та усіх нардепів, обраних на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus