USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Депутати міськради - проти недовіри луцьким посадовцям

30 Березня 2016 15:15
Рекомендацію щодо звільнення з посад Леоніда Герасимюка, Ярослава Матвіїва та Петра Троневича не підтримали депутати Луцької міськради.

Про це йшлося під час 5 сесії Луцької міської ради 30 березня.

Автор проекту рішення Павло Данильчук розповів, що пропонує звільнити з посади начальника управління містобудування та архітектури Леоніда Герасимюка, який працює на керівних посадах з 1987 року. З його слів, практика призначення на такі посади без конкурсу є неправильною.

З 1980-их років перебуває на своїй посаді головний художник міста Ярослав Матвіїв, якого хотіли притягнути до відповідальності за дозвіл на розміщення літнього майданчика закладу «Вогнем і мечем». Міський голова свого часу обіцяв оголосити догану Леоніду Герасимюку та звільнити з посади Ярослава Матвіїва, але не дотримав обіцянки. Петро Троневич, зі слів автора проекту рішення, очолює відділ, який насправді нічого не вирішує, не дає приписів щодо незаконної забудові в історичній частині міста, тож відділ треба переформатувати або ліквідувати.

Член фракції «УКРОП» Микита Рабан запитав Павла Данильчука, хто ті підприємці, яким, з його слів, Ярослав Матвіїв та Леонід Герасимюк не погоджують документацію впродовж місяців, надаючи перевагу іншим підприємцям. Павло Данильчук відповів, що підприємці не готові публічно говорити про свої проблеми і нарікали на посадовців лише у приватних розмовах.

Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук зазначив, що не голосуватиме за рекомендацію звільнити Ярослава Матвіїва та Леоніда Герасимюка, тому що ці посадовці мають власну позицію. Так, нині тривають намагання реалізації проекту будівництва підземного пішохідного переходу у центрі міста, і з боку міського голови на посадовців чинять тиск. Проте Ярослав Матвіїв не підтримує проект такого будівництва і відстоює інтереси міста, а не міського голови. Отже, депутат пропонував дати час для напрацювання концепції подальшої роботи головного архітектора та головного художника Луцька.
Своєю чергою, депутат Андрій Козюра зазначив, що потрібно спочатку заслухати звіти посадовців і лише після цього вирішувати питання їхньої доцільності перебування на посадах.
За проект рішення проголосували лише 7 депутатів, тож міськрада не висловила недовіри посадовцям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Климчук Показати IP 30 Березня 2016 16:16
А Шабалу коли вже звільнять ? Того корупціонера , чи меру він ще потрібний ?
Ярослав Матвіїв Показати IP 30 Березня 2016 21:59
Висловлюю щиру подяку депутатам,які мене підтримали!
Іван Показати IP 31 Березня 2016 08:19
Данильчук - порхавка . Здувся ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus