USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Депутати облради хочуть висловити недовіру голові Волинської ОДА

10 Грудня 2020 13:22
Волинські депутати вирішили, що незадоволені роботою голови ОДА та готуються висловити йому недовіру. А все тому, що голова облдержадміністрації ігнорує депутатів облради, не звітується вчасно, а в формальному звіті, опублікованому на сайті, приписує собі чужі заслуги.

Під час другої позачергової сесії облради 10 грудня депутати розглянули питання про звіт голови ОДА Юрія Погуляйка.

Загалом, роботу Юрія Погуляйка визнали незадовільною, адже його роботи на посаді є чимало претензій.

Проект рішення розглядали без присутності голови ОДА, оскільки він проігнорував сесійне засідання. Голова комісії з питань законності Анатолій Вітів повідомив, що згадане питання розглядала його комісія і голова ОДА був запрошений, проте Юрій Погуляйко не прийшов.
«Ми з ним працюємо рік. За цей час якщо він був двічі на сесії і один раз сказав щось незрозуміле – то нас ощасливив. Так він показує відношення до депутатів. Всі пресконференції дають його підлеглі. Цілий рік немає виконання бюджету. Боротьба з ковідом не на його плечах лежить, а кошти акумулювала облрада спільно з Луцькою міськрадою. І те, що в нас немає катастрофи, то це тільки завдяки радам, а не ОДА. Тому комісія прийняла рішення визнати його роботу незадовільною», – наголосив Вітів.

Депутат Володимир Бондар зазначив, що, незалежно від присутності, щороку мінімум раз в рік голова ОДА має звітувати перед радою у низці питань. Проте вже два роки немає звіту, а це є порушенням законодавства.Своєю чергою, депутат Олександр Пирожик вважає, що ігнорування депутатів Юрієм Погуляйком – це вияв неповаги. А його методи роботи і спілкування з волинянами неприйнятні.

Виступив також народний депутат Вячеслав Рубльов. Він зазначив: на Волині були різні голови ОДА, але не було таких, які не приходили до депутатів. Чинний голова ОДА Юрій Погуляйко, зауважив Рубльов, на діалог не налаштований.
«На жаль, він не чує і народних депутатів. Я можу тільки сказати, що за цей рік Волинь програла: 22 млн грн Державного фонду регіонального розвитку не використали і вони повернуться в держбюджет. Хоча ми, волинські народні депутати, втручатимемось, аби ці кошти залишилися на Волині. Дороги – наболіла тема. 400 млн дорожнього Державного фонду не використані не тільки тому, що не вміють розпоряджатися коштами, а й через корупційні схеми. В ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» платіжки на виконані роботи не підписуються, бо хтось чекає на хабар. Якщо їх не підпишуть – кошти повернуться в державу. Чинний голова ОДА не виправдав сподівання президента. Тож, я надіюся, що президент після цього голосування прийме відповідні рішення», – наголосив він.

Врешті депутати вирішили затвердити звіт голови ОДА та визнати його роботу незадовільною. Також під час розгляду цього проекту рішення депутати вирішили провести таємне голосування щодо висловлення недовіри голові облдержадміністрації Юрію Погуляйку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
виборець Показати IP 10 Грудня 2020 13:50
Ще в перший день роботи треба було його вигнати нах.... Хай Зе ставить губернатором людину з Волині!!!!
Лучанин Показати IP 10 Грудня 2020 14:04
Давай, до свидания!
Фіма Показати IP 10 Грудня 2020 14:16
Мрії, мрії......
555 Показати IP 10 Грудня 2020 15:02
Це заробітчанин, плювати йому на Волинь. А то, що ігнорує сесії обласної ради свідчить про те, що має потужного покровителя в Києві. Йому не цікаво, що відбувається на Волині, чим може допомогти депутатським ініціативам. На такі посади треба призначати місцевих, які більше знають проблематику, які лишаться тут жити,яким є сеес робити шось для своєї землі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus