USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Голова Волинської ОДА має відзвітуватися про використання коштів

1 Грудня 2016 11:19
Депутати обласної ради хочуть знати, як освоюються кошти, виділені обласною радою на соціально-економічний розвиток територій. За результатами заслуховування цього звіту пропонується ставити питання про відповідність займаним посадам чиновників, які відповідають за освоєння цих коштів.

Про це стало відомо під час засідання позачергової 9 сесії обласної ради 1 грудня.

Депутат Володимир Кучер у своєму запиті звернувся до голови ОДА Володимру Гунчику, аби той відзвітувався за використання виділених коштів облрадою на соціально-економічний розвиток. Колеги підтримали запит депутата. А голова облради Ігор Палиця дав протокольне доручення включити звіт голови ОДА в порядок денний чергової сесії облради, яка має відбутися 21 грудня.
«У нас закінчується календарний рік, а використання коштів на мінімумі. Ми ще у червні виділили кошти на будівництво туалетів в школах, щоб діти не ходили в мороз і дощ на вулицю. Але із запланованих 72 зроблено 11, бо райдержадміністрації саботують цей процес. Ми виділили кошти на автобуси, з яких досі не всі надійшли в школи. Цей звіт не має бути формальним, бо за результатом його розгляду буде ставитися питання відповідності займаним посадам відповідальних чиновників. Якщо набереться дві третини голосів, ми будемо клопотати перед Президентом звільнення тих голів РДА і їх заступників, які саботують освоєння коштів», - наголосив голова облради.
Він також попросив секретаріат підготувати порівняльну таблицю, в якій відобразити виділення коштів їх освоєння районами і відповідальних осіб. А депутат В'ячеслав Рубльов наголосив: голова ОДА вже третій рік не звітується перед депутатами.

Зауважимо, в сесійній залі немає ані голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, ані жодного з його заступників.
Цікаво, що відповідно до результатів голосування з цього питання депутати Сергій Слабенко та Людмила Кирда значаться як відсутні, хоча в залі вони на той момент перебували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
678 Показати IP 1 Грудня 2016 12:00
Кучер хлопець моторний, але мав би знати, що краще самому перевірити використання та ефективність використання коштів, для цього вся інформація є або має бути в інтернеті. А вже після аналізу всієї інформації поставити губернатору конкретні запитання.
Свєта Показати IP 1 Грудня 2016 15:05
Гунчику пора внуків няньчити!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus