USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати хочуть повернути літній і зимовий час

21 Вересня 2011 13:54
У Верховній Раді зареєстрували законопроект, у якому запропоновано ввести в Україні середньоєвропейський час, а також повернути перехід на літній і зимовий час, скасований парламентом 20 вересня.
Автор законопроекту – депутат-«бютівець» Сергій Терьохін, – пише Дзеркало тижня.
Як зазначає Терьохін у пояснювальній записці, Верховна Рада не мала права скасовувати перехід на літній/зимовий час своєю постановою, оскільки ці питання регулюються в Україні виключно законами.

Перехід на середньоєвропейський час (Central European Time – мінус одну годину до східноєвропейського часу, що діяв в Україні, Терьохін обґрунтовує значною економією.
«За попередніми підрахунками загальна економія українських громадян і додаткові доходи українських компаній складуть близько 2,4 мільйярда євро на рік», – стверджує депутат.

Терьохін вважає, що в скасуванні переходу на літній/зимовий час зацікавлені виробники електроенергії та постачальники енергоносіїв.
«Внаслідок скасування літнього часу українські споживачі енергії (фізичні і юридичні) повинні будуть додатково заплатити приблизно 1,25 мільярдів євро на рік», – зазначає депутат.

«Громадяни України мають жити за соціальними правилами і біологічними ритмами в унісон із більшістю європейців. Цей проект є відповіддю на спробу змусити українців жити за нормами деяких азіатських країн», – резюмує автор законопроекту.

Нагадаємо, що 20 вересня Верховна Рада Україна прийняла постанову «Про зміну порядку обчислення часу на території України», якою було скасовано щорічне переведення годинників на зимовий і літній час.

Цією постановою передбачено встановити з 27 березня 2011 року на території України час другого часового поясу з додаванням однієї години.

Згодом проти цього рішення депутатів виступили українські астрономи.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Стас Показати IP 21 Вересня 2011 15:12
БЮТівці молодці.Сподіваюсь до них прислухаються.
PS Показати IP 21 Вересня 2011 15:41
ну дебилы,что еще скажешь... они все миллиарды считают...лучше бы о людях подумали,это же вредно для здоровья,то к одному времени привыкать, то к другому. А детям это каково..
Х Р Я К Показати IP 21 Вересня 2011 16:34
поздно Федя пить боржоми
Мда Показати IP 21 Вересня 2011 18:46
ми тепер тільки в євро вміємо рахувати
Терёхину Показати IP 21 Вересня 2011 20:52
Наламал дров с закошами в 90-х,не лезь во время.Хотим жить по природному времени.
SPIKER Показати IP 22 Вересня 2011 00:30
скільки років жили,і ніхто не вмер...а за світло дійсно,доведеться більше платити...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus