USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Держаудитслужба виявила на Волині порушень на десятки мільйонів гривень

25 Червня 2019 18:54
Протягом п’яти місяців в області внаслідок фінансових порушень відбулися втрати фінансових і матеріальних ресурсів на суму 36,7 мільйона гривень, виявили також незаконні витрати державних ресурсів на суму 33 мільйони.

Про стан зміцнення фінансово-бюджетної дисципліни йдеться у розпорядженні тимчасового виконувача обов’язків голови Волинської ОДА від 21 червня.

Як йдеться у документі, у січні-травні цього року Управління Західного офісу Держаудитслужби в області виявило фінансові порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів у 21 об’єкті контролю на суму 36,7 мільйона гривень, у тому числі: в 6 об’єктах – недоотримання фінансових ресурсів на суму 1,6 мільйона, у 21 об’єкті – незаконні витрати державних ресурсів на суму 33 мільйони, у 2 об’єктах – нецільові витрати державних ресурсів на суму 0,2 мільйона, в одному об’єкті – недостачі товарно-матеріальних цінностей та готівки на суму 1,9 мільйона гривень.

Попередили зайвих витрат державних коштів у сфері закупівель на загальну суму 52,9 мільйона шляхом відміни підконтрольними об’єктами конкурсних торгів та розірвання договорів за ініціюванням Управління за результатами моніторингу процедур закупівель.

У межах прав і наданих повноважень Управління в області у січні-травні цього року забезпечило відшкодування виявлених порушень, що призвели до втрат ресурсів на суму 16,5 мільйона, з них сума відшкодування втрат ресурсів, виявлених за попередні роки, становить 13,4 мільйона. До бюджетів усіх рівнів надійшло 24 тисячі гривень, у тому числі до місцевих бюджетів надійшло 19,3 тисячі.

До правоохоронних органів передали 16 матеріалів контрольних заходів, за якими порушили 11 досудових розслідувань. Вручили 5 письмових повідомлень про підозру в учиненні кримінального правопорушення, двох осіб звільнили із займаних посад.

З метою підвищення рівня відшкодування втрат державних ресурсів Управління пред’явило до суду позов на суму 320,7 тисячі гривень, який задоволено в повному обсязі.

На керівників і спеціалістів об’єктів контролю, з вини яких допущені фінансові порушення, склали 20 протоколів про адміністративну відповідальність.

За результатами контрольних заходів до дисциплінарної та матеріальної відповідальності притягнули 9 посадових осіб.

Керівникам перевірених об’єктів направили 17 вимог щодо відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів.

Проведені у січні-травні 2019 року аудити виявили 76 фактів прийняття неефективних управлінських дій (рішень) або ризикових операцій на суму 70,2 мільйона гривень.

За результатами проведених заходів державного фінансового контролю ухвалили 30 управлінських рішень.

Відповідно до статей 6, 15, 16, 31, 33 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», з метою забезпечення ефективного використання державних ресурсів і посилення відповідальності перед суспільством:

Керівників структурних підрозділів обласної державної адміністрації, голів районних державних адміністрацій спільно з органами місцевого самоврядування зобов’язали, міським (міст обласного значення) головам, головам об’єднаних територіальних громад рекомендували:

1) ужити заходів для забезпечення дотримання підпорядкованими установами належного стану фінансово-бюджетної дисципліни та усунення виявлених порушень;

2) у встановленому законодавством порядку притягнути до відповідальності та розглянути питання про відповідність займаним посадам керівників установ, які допустили значні фінансові порушення та не забезпечили їх відшкодування;

3) запланувати проведення внутрішніх аудитів для уникнення можливих фінансових порушень;

4) про виконання підпунктів 1, 2 пункту 1 розпорядження інформувати Управління Західного офісу Держаудитслужби в області до 1 жовтня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus