USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Держава не передбачила грошей на реабілітацію атовців. Волинські депутати готують звернення

4 Лютого 2021 17:37
Держава регламентує, що учасники АТО/ООС мають право на безплатне медичне обстеження, лікування, реабілітацію. Проте в рамках медичної реформи пакети НСЗУ такого фінансування не передбачають.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров`я, материнства та дитинства, 4 лютого.

Начальниця відділу з питань гуманітарної та соціально-культурної сфери виконавчого апарату обласної ради Галина Карнаухова повідомила: у пакетах НСЗУ, які замовив обласний госпіталь ветеранів війни, не передбачені стоматологічні послуги, зубне протезування, фізична реабілітація, діагностика для учасників АТО/ООС. Окрім того, були внесені зміни до норм харчування, придбання медикаментів. Але в державному бюджеті і в пакетах медпослуг фінансового забезпечення нема. Не передбачена й закупівля дорогих медикаментів. До прикладу, на Волині є пацієнти, курс лікування для яких коштує кілька сотень тисяч гривень.

Очільниця комунального підприємства «Волинський обласний госпіталь ветеранів війни» Волинської обласної ради Тетяна Масікова додає: вона теж зверталася до Міністерства охорони здоров’я з проханням розробити державну програму медичного обслуговування ветеранів війни. Однак досі результату немає.

«Хлопців забирала на війну держава і держава має про них подбати», – зауважила вона.

Тому депутати пропонують винести на розгляд сесії проект рішення обласної ради «Про звернення депутатів Волинської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров`я України, Міністерства у справах ветеранів України щодо недопущення погіршення медичного обслуговування ветеранів війни у 2021 році». Приміром, для належної роботи госпіталю, йдеться у тексті звернення, треба 35 мільйонів гривень.

Голова облради Григорій Недопад, своєю чергою, звернувся до нового очільника управління охорони здоров’я Романа Рудокваса, щоб вони теж вели перемовини з МОЗ з цього приводу. Адже подбати про ветеранів – це прямий обов’язок держави.

Члени комісії проголосували за проект рішення і пропонують колегам його на сесії підтримати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Богдан Сташинський Показати IP 4 Лютого 2021 19:01
Державні кошти виділені на реабілітацію - розкрадаються на місцевому рівні .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus