USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Державні водосховища на Волині хочуть включити до природно-заповідного фонду

11 Вересня 2018 13:11
Три державні водосховища в Ковельському та Камінь-Каширському районах хочуть включити до природно-заповідного фонду області.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 11 вересня.

Як розповів депутат, голова комісії Василь Столяр, це необхідно зробити, аби унеможливити порушення. Так, попередньо зловмисники у водойми запускали рибу, аби «покращити умови її розведення».

«Вони взяли в Києві висновки про те, що їм дозволено це робити, ні копійки не платять державі, запускають рибу й за її ловлю беруть із людей гроші. Окрім того, одна з фірм проводила там чемпіонат України з ловлі риби в період нересту. Тому був складений протокол експертом із рибної інспекції про те, що не можна в період нересту проводити ловлю риби», – зазначив Василь Столяр.

Та додав: «На державному майні заробляють гроші. Це неправильно. Тому я висунув пропозицію, аби зробити природно-заповідний фонд. У нас кошти на це виділені».

Депутат звернув увагу, що це передусім «частини меліоративної системи, вода з яких у випадку необхідності має надходити на угіддя».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Остап Показати IP 11 Вересня 2018 16:24
Не смішіть людей, депутати. Якщо це природнозаповідний фонд, то які цінні чи червонокнижні види тварин,рослин, водорослей ви хочете охороняти. Їх там нема, той не робіть цього. Створити ПЗФ легко, але відмовитись потім від нього неможливо. ПЗФ накладає масу обмежень. Зараз навіть сухостійні дерева з лісу де заказники не можна забрати. Вони там гниють і є джерелом поширення шкідників. Думайте що робите!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus