USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Держдеп прокоментував ситуацію з поверненням українських чоловіків з-закордону

26 Квітня 2024 11:11
У Держдепартаменті США назвали призупинення консульських послуг за кордоном для українських чоловіків призовного віку «складним питанням», яке має вирішувати уряд нашої держави.

Про це в коментарі Радіо Свобода заявив офіційний представник дипломатичного відомства США у Брюсселі Деніел Сайзек, передає Укрінформ.

«Складне питання, зрозуміло, що робити особливо з чоловіками, які зараз поза Україною. Але уряд України має право визначати свою політику. Немає жодного рішення чи позиції досі від уряду США – допомоги чи не допомагати Україні в цій галузі», – відповів представник Держдепартаменту на запитання, чи допомагатимуть Україні Сполучені Штати з поверненням чоловіків додому.

Сайзек додав, що доля громадян України – насамперед її справа, та зауважив, що українському урядові слід «уважно діяти щодо цього питання».

«Зрозуміло, що потрібні люди для ЗСУ, аби захищати країну… Це складне питання, і важко сказати. Важливо, що Європа і певною мірою США теж – вітали українців, які вирішили, що їм та їхнім родинам потрібно було виїхати з України, і це була ще одна важлива частина підтримки Європи. Водночас правильно, що уряду України потрібно інтенсивно та серйозно вивчати ситуацію. І ситуацію щодо людей для ЗСУ – це природно, і уряд США поважає право уряду України визначати свою політику», – резюмував представник Держдепартаменту.

Читати ще: Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

Нагадаємо, від 23 квітня консульства України припинили надання послуг чоловікам призовного віку. Тепер вони зможуть лише оформлювати документи для повернення до України.

В ЄС відреагували на припинення надання консульських послуг українським чоловікам за кордоном і наголосили, що «взяли до відома» таке рішення Києва. Втім, в комісії не повідомили – підтримують його чи ні.

25 квітня Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи.

Раніше ми писали, що станом на січень 2024 року в країнах Європейського Союзу проживає близько 4,3 мільйона українців, з яких близько 860 000 – дорослі чоловіки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 26 Квітня 2024 20:00
в перекладі з дипломатичної мови це означає : бабрайтесь у своєму лайні самі і вплутуйте туди порядні країни. і залиште при собі свій печерний менталітет

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus