USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Мінреінтеграції пояснили, чи потрібно військовозобов'язаним ВПО ставати на військовий облік

27 Грудня 2022 07:14
У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України роз’яснили, чи потрібно військовозобов’язаним ВПО ставати на облік у військкоматі.

Роз’яснення опублікувала пресслужба відомства, інформує ТСН.

Так, зазначається, що військовозобов’язані переселенці обов’язково мають стати на військовий облік за новим місцем проживання. Це потрібно зробити протягом 7 днів.

«Якщо вам від 18 до 60 років, ви покинули свою домівку і є військовозобов’язаними, маєте стати на військовий облік за новим місцем фактичного проживання. Зробити це потрібно протягом 7 днів після приїзду», – йдеться у роз’ясненні.

Водночас у Мінреінтеграції наголошують, що це не означає вручення повістки, та нагадують, які категорії військовозобов’язаних громадян звільняються від мобілізації.

Читати ще: Що таке четверта хвиля мобілізації, коли вона може початися і кого заберуть на службу

Таким чином, звільненими від мобілізації є такі категорії:

особи з інвалідністю або особи, які, відповідно до висновку військово-лікарської комісії, визнані тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я на термін до 6 місяців (з подальшим проходженням військово-лікарської комісії);

жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

жінки та чоловіки, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років;

жінки та чоловіки, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років;

жінки та чоловіки, на утриманні яких перебуває повнолітня дитина, яка є особою з інвалідністю I чи II групи;

які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного зі своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи.

«Якщо ви належите до осіб, які не підлягають мобілізації, але повістка все одно прийшла, потрібно з’явитися до військкомату та надати документи, які підтверджують ваш статус», – додають у Мінреінтеграції.

Читати ще: Кого з українців зараз мобілізують першочергово: в ЗСУ прокоментували

Нагадаємо, в Україні 24 лютого розпочалася широкомасштабна війна, яку розв’язала РФ. Президент України Володимир Зеленський оголосив про мобілізацію одразу після початку повномасштабного вторгнення Росії. Вона триває і триватиме, допоки в Україні діятиме воєнний стан.

Водночас начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України Роман Горбач заявив, що наразі в Україні не планується жодних хвиль мобілізації після Нового року. Плани щодо призову військовослужбовців, як завжди, залежать від поточної ситуації на фронті.

Як ми писали, в Україні набув чинності Закон України № 2732-ІХ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus