USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Держкіно забрали у Міністерства культури

17 Листопада 2021 11:23
Кабінет міністрів відокремив Держкіно від Міністерства культури. Відтепер це орган виконавчої влади, його діяльність координує уряд.

Про це йдеться в постанові уряду № 1183 від 10 листопада.

Міністерство культури має протягом місяця підготувати та подати уряду пропозиції щодо змін до законів через це відокремлення.

12 листопада премʼєр-міністр Денис Шмигаль пояснював, навіщо забрали Держкіно у Міністерства культури і зробили окремим органом: це пов’язано з тим, щоб надати «вагомого статусу» Держкіно, виділити його в окремий центральний орган виконавчої влади з можливістю формувати політику.

Зазначимо, що саме через відокремлення Держкіно від Міністерства культури Олександр Ткаченко 11 листопада подав у відставку з посади глави міністерства (відставку ще не затвердили, «Слуга народу» заявила, що не буде за неї голосувати). Ткаченко наголошував, що уряд ухвалив таке рішення без погодження з міністерством і що це не єдине рішення, з яким він не згоден. Зокрема, він навів приклад про створення Держслужби та Держінспекції з охорони культурної спадщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Бухгалтеркиня Показати IP 17 Листопада 2021 11:58
З таким бюджетом ліпше до медицини приєднати.
Облом Показати IP 17 Листопада 2021 12:27
Розірвали ланцюг між Ткаченком і Одеською кіностудією ! Осіпов, ти знаєш шо дєлать ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus