USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Держпродспоживслужба перевіряє «криваві відходи» птахофабрики на Волині

17 Жовтня 2019 20:20
Держпродспоживслужба у Волинській області долучилася до перевірки «Володимир-Волинської птахофабрики» через «криваві відходи».

Про це розповідає перший заступник начальника відомства Олександра Козія, пише УНН.

«9 жовтня при управлінні, за дорученням голови Волинської ОДА була створена робоча група. 10 жовтня її представники виїжджали на місце події для проведення огляду підприємства, аби зібрати необхідну інформацію», – розповів він.

Отримана інформація буде проаналізована, уточнена та узагальнена до 17 жовтня, каже Козій.

«Ми подамо її управлінню екології та природних ресурсів Волинської обласної державної адміністрації, очільником якого є Дмитро Новохатський. Узагальненням та подальшим інформуванням щодо даного питання займатиметься він», – розповів Козій.

Нагадаємо, волинські активісти зафільмували потік викидів рідких відходів червоного кольору на території Володимир-Волинського району. Вони дослідили, що нечистоти ведуть до відстійників ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика».

У «Володимир-Волинській птахофабриці» спочатку мовчали, а потім визнали: викиди кривавих відходів червоного кольору сформувалися внаслідок діяльності компанії.

За фактом забруднення земель району Володимир-Волинська прокуратура розпочала кримінальне провадження. До першочергових слідчих дій залучені фахівці Державної екологічної інспекції в області.

Якщо екологи встановлять факт забруднення навколишнього середовища, на «Володимир-Волинську птахофабрику» накладуть штрафні санкції.

«Володимир-Волинська птахофабрика» виробляє курятину ТМ «Епікур», а сама компанія, за даними офіційних реєстрів, належить до групи компаній «Опенмайнд», де серед співзасновників – родичі колишнього народного депутата Михайла Добкіна, пише УНН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus