USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Дев’ятикласник з Луцька самотужки розробив проєкт інклюзивного дитячого майданчика

22 Жовтня 2019 08:00
Школяр із Луцька Марко Стемковський розробив проєкт майданчика для дітей з обмеженими фізичними можливостями. Облаштувати відпочинкову зону хлопець пропонує у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Юнак вірить, що на його проєкт звернуть увагу й допоможуть реалізувати.

Марко – учень 9-В класу Луцького НВК «Гімназія №14 імені Василя Сухомлинського». Хлопець не лише розумний та кмітливий, а й талановитий. Уже чотири роки він відвідує театральну майстерню «ДогориДриґом». Марко зізнається: у майбутньому мріє стати актором.

Хлопець розповідає, що якось гуляв парком й збагнув, що для дітей із обмеженими фізичними можливостями тут майже немає спеціально облаштованих місць.

«У парку – лише дві гойдалки для таких діток, – розповідає школяр. – І то вони віддалені від усіх інших майданчиків. Мені стало цих дітей жаль, адже для них тут зовсім мало розваг, вони не мають майданчика, де могли б розважатися, спілкуватися з іншими дітьми. Тому подумав: а чому не написати проєкт? І написав. Тільки-от не знаю, як бути далі».
Розробляти проєкти Марко навчився у дитячому таборі, де перебував влітку. Тому цей проєкт хлопець написав сам. Він каже, що лише в дечому йому допомогла мама.

«У таборі нас вчили писати проєкти, які вартували 15 тисяч гривень, – розповідає він. – Звісно, це дуже мала сума, щоб облаштувати відпочинкову зону для дітей. Тому, довго не вагаючись, розробив проєкт на значно більшу. Адже цих 15 тисяч однозначно не вистачило б».

Хлопець підрахував усі витрати і написав листи в онлайн-магазини. Невдовзі школяр отримав від одного з магазинів комерційну пропозицію.

«Мені хочеться, щоб особливі дітки мали великий, комфортний, безпечний майданчик, – веде далі Марко. – У своєму проєкті вказав, скільки грошей потрібно на майданчик, доставку, встановлення та травмобезпечне покриття. Уся сума – близько 400 тисяч гривень».


Завдяки спортмайданчику, із м’яким гумовим покриттям та інклюзивним спортивно-ігровим обладнанням, дітки з обмеженими фізичними можливостями могли б безпечно займатися фізичними вправами та бавитися. Школяр надіється, що його проєкт зацікавить міську владу й особливі дітки отримають гарну відпочинкову зону, а Марко зможе здійснити свою мрію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Мая Показати IP 22 Жовтня 2019 08:18
Концепцію такого майданчика я вже чув. І наскільки мені відомо він має будуватись десь на привокзальній. Там навіть для цих цілей інваспорту землю виділили
Andrij Показати IP 22 Жовтня 2019 08:24
фото та план проэкту, чи все в словах?- типу» тут можна покрутити, а там побiгати!!» )))))
Сергій Показати IP 22 Жовтня 2019 12:31
Хлопець молодець. Добре, що ростуть такі свідомі школярі
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2019 14:33
зробіть такий майданчик на Зацепи, бо вже знов церкву намилились будувати, скільки можна? Мені все-одно яка зона відпочинку, тільки б зелені побільше, а з церквами у Луцьку уже давно перебор
Вчителька Показати IP 24 Жовтня 2019 12:47
Золота дитина!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus