USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дезінфекція квартири та обмін пенсійного посвідчення: під виглядом соцслужб на Волині орудують шахраї

25 Березня 2020 18:44
Із запровадженням карантинних обмежень в Україні збільшується кількість повідомлень про шахрайські схеми, автори яких полюють за пенсіонерами та іншими довірливими громадянами.

Невідомі стукають у двері і просять пустити до оселі під приводом проведення дезинфекції, а потім обкрадають, інформують у Департаменті соціальної політики Волинської ОДА.

«Шахраї почали обхід пенсіонерів під виглядом працівників Пенсійного фонду. Так, нібито «завідувач фонду» дзвонить пенсіонерам і повідомляє, про необхідність терміново поміняти старе пенсійне посвідчення на електронне. Для цього навіть ходити нікуди не треба – за посвідченням прийдуть дві співробітниці, які потім, через 5 днів, принесуть нове посвідчення. Цікаво, що одночасно від пенсіонерів вимагають, щоб вони поклали всю наявну вдома готівку на картку. Шахрайки забирають гроші, посвідчення і їдуть.

Під виглядом волонтерів аферисти обходять одиноких пенсіонерів і пропонують допомогу в купівлі продуктів чи ліків. Потім забирають гроші і зникають.

Злодії під виглядом співробітників епідеміологічної служби просять всіх покинути приміщення на час дезінфекції. Після «знезараження» з квартири пропадає все цінне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «МИ З МІСЬКРАДИ»: У ЛУЦЬКУ НЕВІДОМІ У МЕДИЧНИХ МАСКАХ ПРОНИКАЛИ В ПОМЕШКАННЯ

Шахраї в медичних масках роблять крадіжки приватних квартир.

Аферисти пропонують придбати онлайн аптечку «Стоп-коронавірус», обіцяючи відправити її в будь-який момент і навіть надають знижки на масові замовлення.

Аналогічним чином збільшується кількість пропозицій про продаж «новітньої вакцини проти коронавіруса за ціною від 2500 гривень, а також профілактичних, які нібито можуть «вберегти від будь-якого вірусу». У кращому випадку, довірливим покупцям «впарюють» лікарський засіб, який використовують для профілактики застуди.

В Інтернеті пропонують купити медичні маски та дезінфікуючі засоби, обіцяючи відправити товар після повної передоплати. У підсумку покупець не отримує своє замовлення і втрачає гроші.

З огляду на усе вищезазначене, департамент соціального захисту населення облдержадміністрації рекомендує підвідомчим установам НЕВІДКЛАДНО донести до відома громадян похилого віку, які перебувають у них на обслуговуванні (в територіальних центрах / центрах надання соціальних послуг) викривальну інформацію та застереження, щоб вони не впускали до квартир невідомих людей, а у разі виникнення таких випадків негайно телефонували до соціального робітника, який їх обслуговує.

Також, департамент соціального захисту населення рекомендує по можливості виготовити і роздати своїм підопічним інформаційні листівки щодо алгоритму обслуговування під час надзвичайної ситуації, в яких обов’язково зазначити, що соціальні робітники не проводять дезінфекцію, тощо», – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus