USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Дітям, які виїхали за кордон, радять вчитися в українській школі екстерном

10 Серпня 2022 20:10
Батьки школярів, які виїхали тимчасово за кордон, мають поміркувати, як забезпечити своїм дітям отримання освіти. Якщо вони вирішили новий навчальний рік перебувати не в Україні, їм радять звернути увагу на екстерне навчання, щоб не розривати зв’язки з українською системою освіти.

Про це зазначив державний секретар Міністерства освіти і науки України Сергій Захарін під час наради щодо організації освітнього процесу, яка відбулася у Волинській ОДА.

З його слів, згідно з інформацією, близько 620 тисяч українських дітей виїхали за кордон і зараз перебувають там. Завдання держави сьогодні – якомога більше людей повернути в Україну. Проте багато хто ухвалив рішення залишатися за кордоном. Хтось отримав статус тимчасового захисту, хтось влаштувався на роботу і боїться, що тут її не знайде, комусь комфортніше і безпечніше перебувати там. Діти, які перебувають за кордоном, наголосив він, мають право здобувати освіту в Україні у режимі екстернату (самостійне опанування матеріалу і перевірка знань) і в дистанційому режимі. Таким чином дитина може отримати освіту в тому закладі, до якого вона прикріплена.

Водночас виникає чимало питань, чи буде зараховане в Україні навчання у закордонних закладах.

«Це складне питання, бо за кордоном освітою забезпечують триваліший термін. Є країни, де вчаться 12 років, і одна країна, де навчаються 13 років. Є випадки, коли дитина у нас 11 років провчилась і формально вона закінчила навчання, а там кажуть, що рік ще треба вчитися, щоб отримати документ про освіту. Багато хто не хоче розривати зв'язок з українською системою освіти. Я так само радив би не поривати зв’язки. Багато років працює Міжнародна українська школа, яка надає фахові послуги екстернатної освіти. Записавшись у неї, можна здобувати екстерну освіту й отримати український документ про освіту», – пояснив він.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Хіба не так ? Показати IP 10 Серпня 2022 21:14
А тоді за такий рівень знань, відповідну якість освіти і навантаження вчителям треба оптимізувати зарплати у сторону їх зменшення !
Ірина Показати IP 10 Серпня 2022 21:38
Через два місяці прийде новий секретар і буде радити інше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus