USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Виїзд дитини за кордон можна буде оформити в «Дії»

9 Серпня 2022 12:55
У Мінцифри хочуть позбутись дуже бюрократичної та незручної процедури оформлення дозволу для дитини на виїзд за кордон. У відомстві сподіваються, що незабаром все зможуть спростити до кількох кліків у «Дії».

Про це повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров.

«Оформлення дозволу на виїзд дитини за кордон – доволі незручна процедура. Вона точно з паперового та забюрократизованого минулого. Треба знайти всі паперові документи та свідоцтва, а головне – час та гроші на нотаріуса. А ще – носити завірену нотаріусом паперову заяву із собою. Її можна випадково втратити, і доведеться ще раз проходити всю процедуру спочатку.

Більшість країн ЄС вже запровадили певну електронну форму для такого дозволу. Наприклад, у Франції її можна просто завантажити з вебсайту, а Італія, Німеччина й Литва взагалі не мають такої процедури», – йдеться у повідомленні.

У Мінцифри обговорили запуск дозволу на виїзд дитини за кордон у «Дії». Щоб усе можна було оформити у своєму смартфоні в кілька кліків. Просто та зручно. І головне – безоплатно.

Читати ще: В Україні спростять процедуру тимчасового виїзду за кордон дітей до 16 років

Це особливо актуально під час війни. Коли багато українок із дітьми виїжджають за кордон.

«Парламент підтримав нашу спільну з Мін’юстом ініціативу в першому читанні. Активно готуємося до запуску та чекаємо на рішення депутатів під час другого читання», – додали у Мінцифри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 9 Серпня 2022 13:23
Мамашки і так вивозять дітей повним ходом, навіть без дозволу батька, а потім повернути дитину до України вже проблема

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus