USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Дітям у Луцькій громаді, які потребують особливої соціальної підтримки, вручили шкільне приладдя

17 Серпня 2022 20:54
Щороку напередодні Дня знань Луцька міська рада проводить благодійну акцію «Скоро до школи», під час якої діти з числа пільгових категорій, які підуть у перший клас, отримують з рук міського голови перші в своєму житті шкільні портфелі. Війна не скасувала цієї доброї традиції міської територіальної громади, і сьогодні в Палаці культури Луцька знову зібралися діти з батьками, опікунами та батьками-вихователями, щоб отримати найнеобхідніші для навчання речі.

Про це повідомили у міськраді.

Відкрила захід начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан, після чого до першокласників з вітальним словом звернувся міський голова Ігор Поліщук.

«Початок цього навчального року особливий, тому що відбуватиметься в умовах війни. Для когось рік розпочнеться за шкільними партами, для когось – в дистанційному форматі. В Луцькій громаді, дякуючи Богу та нашим захисникам, все-таки є можливість розпочати навчання. Особливим цьогорічне Перше вересня буде для першокласників, адже вони вперше відправляться в країну знань. Хочу побажати, щоб протягом усього шкільного життя ви здобували знання і вміння, які дадуть змогу стати успішними людьми в майбутньому, коли виростете і розбудовуватимете процвітаючу Україну. А головне: бажаю, щоб до завершення вашого першого навчального року в країні запанували мир і злагода», – наголосив мер.

Потому першокласникам вручили шкільні ранці та канцелярію. Рюкзаки отримали діти захисників України, діти з інвалідністю, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.
Без подарунків не залишилися і школярі, чиї батьки загинули в АТО. Зошити, пенали, кольорові олівці, ручки, маркери, ножиці, лінійки, кольоровий папір та багато іншого – все це вкрай необхідне для учня, але придбати його родинам у теперішній складний час не так легко.

Як повідомила Ліна Галан, на закупівлю шкільного приладдя з міського бюджету виділено 200 тисяч гривень. Партнером у соціальній ініціативі Луцької міської ради виступили волонтерські організації Help Ukraine Hub та Волонтерський клуб м. Луцька. За зібрані ними кошти вдалося закупити якісні, барвисті ранці. Подарунки одразу прийшлися до вподоби дітям, котрі після офіційної частини подивилися захоплюючу виставу зразкової аматорської театральної студії «Паросток» Будинку культури села Боголюби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus