USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Для перебування в п’ятикілометровій ділянці від кордону у межах Волині необхідні перепустки

15 Березня 2024 21:23
Для перебування в п’ятикілометровій ділянці від держкордону у межах Волинської області необхідні перепустки.

Про це сьогодні говорили з начальником Волинського прикордонного загону Сергієм Лозінським під час брифінгу ОДА, повідомив голова ОДА Юрій Погуляйко.

Зокрема, відповідно до змін від 7 грудня 2023 року до постанови Кабміну №1147 «Про прикордонний режим» передбачено, що громадяни України, іноземці, особи без громадянства можуть в’їжджати, перебувати, проживати та проводити будь-які роботи у межах п’ятикілометрової ділянки від кордону при наявності спеціального дозволу.

Читати ще: ДПСУ почала видавати дозволи на перебування в прикордонній смузі

Слід зазначити, що перепустка діє на безстроковий термін лише для мешканців населених пунктів, які знаходяться у зоні прикордонної смуги. Водночас дозвіл на перебування працівників підприємств надається на один рік. Також волинянам віком до 18-ти років він надається за зверненням одного з батьків чи опікунів.

Видача таких дозволів здійснюється прикордонним загоном у Волинській області. У зверненні обов’язково потрібно вказувати вид дозволу, який хочете отримати: один або декілька в залежності від потреб. Їх надають безкоштовно впродовж десяти робочих днів з дня надходження звернення.

Читати ще: На Волині прикордонні підрозділи поповнилися новобранцями

Відмовити у дозволі можуть:

• тим, хто надав неправдиві відомості;

• особам, які впродовж одного року до дня подання звернення притягалася до відповідальності за незаконне перетинання державного кордону України;

• людям, яким заборонено в’їзд в Україну;

• особі, яка понад 90 днів відсутня за визначеним місцем проживання або змінила його;

• людині, яка звільнилася з підприємства, якому було надано дозвіл;

• за зверненням особи, якій надано дозвіл.

Зміни щодо перебування у прикордонній смузі найперше необхідні для безпекової ситуації на Волині. Адже в умовах воєнного стану це надзвичайно важливо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій Показати IP 16 Березня 2024 08:42
Кріпаків треба тримати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus