USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Для скиду нечистот у Луцьку відведуть нове місце

7 Березня 2019 09:56
Враховуючи перезавантаженість точки зливу та каналізаційної мережі через приєднання житлового масиву і підприємств, які раніше були підключені до каналізаційної мережі підприємства «СКФ Україна», а також у відповідь на колективне звернення перевізників нечистот, виникла необхідність у наданні дозволу для аналогічних скидів в районі вулиці Карбишева.

Про зміни до проекту рішення виконавчого комітету Луцької міської ради «Про приймання привізних господарсько-побутових стоків в каналізаційну мережу міста Луцька» стало відомо під час засідання виконавчого комітету 7 березня.

Проект рішення, який вноситься на розгляд виконавчого комітету Луцької міської ради, передбачає приймання привізних господарсько-побутових стоків в каналізаційну мережу міста Луцька шляхом визначення додаткового місця приймання господарсько-побутових стоків з асенізаційного автотранспорту (привізних стічних вод) до системи централізованого водовідведення міста Луцька – на вулиці Карбишева (поблизу диспетчерського пункту КП «Луцьке підприємство електротранспорту»).

Так, необхідність прийняття зазначеного рішення викликана тим, що, на думку членів виконкому, це дасть змогу покращити стан навколишнього середовища поблизу точки скиду нечистот, розвантажити каналізаційну мережу на вулиці Мамсурова, а також здешевити транспортування стоків як для перевізників нечистот, так і для КП «Луцькводоканал».

Варто зауважити, що стоки з вулиці Карбишева будуть перекачувати лише один раз (до КНС № 5 ® очисні споруди каналізації), а стічні води з вулиці Мамсурова перекачуватимуться двічі (до КНС № 4 ® КНС № 2 ® очисні споруди).

Варто додати, що більшість перевізників транспортують нечистоти з північно-західної частини Луцька центральними вулицями до вулиці Мамсурова, а це -10-11 кілометрів їзди великогабаритним транспортом, який, окрім надлишкових викидів вуглекислого газу, поширює неприємні запахи через нещільно закриті шланги для відкачування стоків тощо. Це вкрай негативно позначається на стані повітряного середовища та призводить до справедливих нарікань мешканців міста.

Таким чином, на думку КП «Луцькводоканал», відкриття нової точки зливу нечистот на вулиці Карбишева дозволить надалі запобігти поширенню неприємних запахів в місті, покращити стан навколишнього середовища та забезпечити його охорону.

Санітарні норми в точці зливу стоків на вулиці Карбишева – допустимі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Григорій Іванович Показати IP 7 Березня 2019 10:10
Тепер на сороковому буде таке "амбре"...
опа Показати IP 7 Березня 2019 10:14
Дуже раді, дякуємо вам!!! Жителі 33, 40 мікрорайонів та населених пунктів: Вишків, Прилуцьке і Липини за надану можливість вдихнути на повні груди запах фекалій.
І що? Показати IP 7 Березня 2019 11:34
І що тому бідному Вишкову і Липлянам робити? Вже зараз вмирати, чи потерпіти поки від смороду виздихаємо? Оце то подарунок! Влітку і так дихати не було чим, а тепер ще буде краще! Щоб вас всіх в Липляни і переселити!
Лучанин Показати IP 7 Березня 2019 14:04
Ну ви, бл .., ідіоти чи що ? Які на&єр додаткові місця скиду нечистот ! Зобов'яжіть власників підприємств збудувати, реконструювати свої очисні споруди ! То все корупція чистої води !
Анонім Показати IP 7 Березня 2019 14:44
а відразу на очистні споруди ці відходи вивозити не можно?
Гога Показати IP 7 Березня 2019 21:36
А давайте тим хто тут фігню патякає а це 100% люди які живуть в квартирах закриємо їм каналізацію ... Щоб знали як тим хто живе в власному будинку і платить не малі гроші кожен місяць за те що вивозять їм ту ж саму каналізацію . Тільки в квартирах 90% людей кидає засоби гігієни в унітаз+ залишки їжі ітд .. шкода що водоканал не бере аналізи нечистот в таких будинках і не штрафує за перевищення норм !!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus