USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Каналізація на Вересневому: перші кроки до вирішення

11 Лютого 2015 18:20
Схему господарсько-побутової каналізації у мікрорайоні Вересневе представники міської влади обговорили із місцевими мешканцями.

Зустріч мешканців мікрорайону Вересневе з міським головою з приводу будівництва у мікрорайоні побутової каналізації відбулася 11 лютого.

Проект передбачає будівництво самопливної каналізаційної мережі на вулиці Довженка до каналізаційної насосної станції на вулиці Полонківській, реконструкцію КНС з розміщенням обладнання в ній, будівництво напірного колектора, який простягатиметься до вулиці Боженка.

Як розповів Микола Романюк, господарсько-побутова каналізація у цьому мікрорайоні досі була відсутня, в усіх мешканців є лише вигрібні ями і вся вода залишається у них, до того ж, до ям потрапляють опади: сніг та дощ. Оскільки це все не стікає, вода накопичується і у підвальних приміщеннях. Тому розробили проект, вартість виконання першої черги якого (центрального трубопроводу на вулиці Довженка до вулиці Боженка, включаючи каналізаційно-насосну станцію) становить приблизно 17 мільйонів гривень. Роботи виконуватимуть за кошти міського бюджету. Решту витрат муситимуть робити мешканці, підключаючи свої помешкання до системи каналізації. Скільки це вартуватиме для кожного будинку окремо, міський голова відповісти не зміг.



Директор підприємства «Луцкспецбуд», яке здобуло перемогу у тендері та виконуватиме роботи, Олександр Ключкевич розповів, що наразі на виконання робіт виділили 4,3 мільйона гривень, планують розпочати із врізки колектора у найнижчій точці, в районі ринку по вулиці Боженка. Перший етап робіт триватиме, з його слів, з березня протягом 2,5 місяця. Наразі оформлюють установчі та дозвільні документи. Проект розроблений із розрахунком повного охоплення мікрорайону та села Полонка (у рамках другої черги будівництва).



Контроль за виконанням робіт, зі слів міського голови, здійснюватиме управління капітального будівництва міськради.

Зі слів директора Волинської філії НДІ Проектреконструкція Анатолія Доротія, схемою каналізації мікрорайону Вересневе та частини села Полонка передбачено каналізування житлових будинків із населенням 7300 осіб (нині в мікрорайоні менше мешканців, число навели, виходячи із пропускної здатності каналізаційно-насосної станції).



Водночас дехто із мешканців мікрорайону, почувши, що розробкою проектів підведення каналізації до кожного конкретного будинку повинні самостійно займатися місцеві мешканці, зазначав, що на це, мовляв, у пенсіонерів не вистачить коштів. Мешканці вулиць Туполєва, Далекої, Весняної наголошували, що їхній мікрорайон, який має значну площу, постійно затоплює, проте пенсії, мовляв, не вистачить на те, щоб підключити помешкання до каналізаційного колектора.

На це начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан відповів, що підключення вулиць передбачена другою чергою, а свої витрати на підключення будинку до центрального колектора кожен повинен оцінювати окремо.



У підсумку мешканців Вересневого попередили, що охочі підключитися до системи каналізації повинні підготувати проекти до кінця травня, адже після прокладання центрального колектора на вулиці стелитимуть асфальт.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus