USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

До 8 років тюрми: як планують посилити покарання за підробку COVID-документів

30 Жовтня 2021 11:14
Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат Михайло Радуцький розповів про плани посилення відповідальності за підробку сертифікатів вакцинації та ПЛР-тестів.

Про це Радуцький заявив в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера», передає Кореспондент.

Він зазначив, що питання посилення відповідальності має бути розглянуте на позачерговому засіданні парламенту, яке має відбутися 2 листопада.

«На ньому має розглядатися, зокрема, законопроект, який підвищує втричі кримінальну відповідальність за підробку сертифікатів вакцинації та ПЛР-тестів», – розповів Радуцький.

Читати ще: «За підробку сертифікатів вакцинації відповідають і замовники, і виконавці», – луцький юрист

За його словами, за багаторазове порушення та виготовлення підроблених COVID-документів загрожуватиме позбавлення волі до 8 років. Також в Україні посилять покарання за використання відповідних «документів».

«Для тих, хто користується там адміністративна відповідальність також посилюється, там штраф за 50 тисяч гривень», – заявив Радуцький.

Парламентарій також зазначив, що з 800 кримінальних справ, які наразі порушено правоохоронцями щодо підроблених сертифікатів, «проходить одна медсестра в Одеській області, все інше – це інтернет, це різні аферисти».

Нагадаємо, екснардепу Надії Савченко та її сестрі Вірі вручили підозру за використання підробленого COVID-сертифікату, з яким вони намагалися потрапити в Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus