USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

До Сенату США внесли законопроєкт про щорічну військову допомогу Україні на $300 млн

31 Липня 2020 09:54
Американські сенатори подали законопроєкт про щорічне надання Україні $300 мільйонів допомоги, зокрема, для придбання летальної зброї для Збройних Сил України. Про це йдеться на сайті Комітету Сенату США з міжнародних відносин, пише Бабель.

«Двопартійний закон про партнерство в сфері безпеки України дозволить вирішити ці виклики [щодо тиску з боку Кремля] й зміцнить оборону України за рахунок військової підготовки та обладнання. Цей законопроект показує, що наша прихильність до безпеки України повинна бути непохитною і захищеною від політики», – заявив сенатор Роберт Мендес.

Основні положення сенаторського законодавства:

План дипломатичної підтримки України на наступні 5 років.

Заклик до Державного департаменту створити робочу групу по Україні з відповідними європейськими союзниками.

Вимога від адміністрації президента призначити спеціального посла в Україні, який буде ланкою від США для мирних переговорів в нормандському форматі і сприяти діалогу між чорноморськими країнами.

Виділення до $300 мільйонів рік військового фінансування для України, зокрема, для придбання летальної зброї для ЗСУ.

Звіт Міністерства оборони та Державного департаменту про потреби і можливості Збройних сил України, план надання допомоги США в сфері безпеки і будь-які рекомендації.

Виділення $4 мільйонів в рік на навчання українських офіцерів.

«Підтримка України проти агресії Кремля є найважливішим пріоритетом національної безпеки США і важливим для глобальної стабільності. Цей двопартійний закон передбачає термінову необхідну допомогу Україні у безпековому секторі для захисту її суверенітету», – додала сенатор Джин Шахін.

Нагадаємо, що 24 липня Сенат СШа схвалив проєкт оборонного бюджету на 2021 рік на суму $740,5 млрд, який передбачає військову допомогу Україні у $250 мільйонів і посилення санкцій проти Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
висновок Показати IP 31 Липня 2020 11:17
Бийтеся далі, дурники..... А ми будемо вам мотлох продавати.
скептик Показати IP 31 Липня 2020 16:44
значить цей дощ надовго. деокупацією не пахне. буде придністровя-3

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus