USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Американське видання заявило, що зброя зі США не допоможе українцям та не залякає Путіна

22 Січня 2022 12:48
Військова допомога, яку США та інші країни Заходу надають Україні, не є дієвим важелем у розв’язанні кризи, що наростає.

Про це пише американський журнал Foreign Policy.

«Американська військова техніка насправді не допоможе українцям і не залякає Путіна», – йдеться у статті, підписаній двома аналітиками експертної структури Rand Corporation, яка займається військовими дослідженнями на замовлення Пентагону.

Автори нагадують, що США поставили Україні таку допомогу на 2,5 мільярда доларів, починаючи з 2014 року.

Але при цьому Київ відтоді не воював безпосередньо з російською армією. Сама ж влада України визнає, що більша частина сил, що їм протистоїть – це громадяни України з Донецької та Луганської областей.

Так, їх озброювала та навчала Росія, пише Foreign Policy. Але загалом армія РФ втручалася у конфлікт безпосередньо лише двічі – під Іловайськом та Дебальцевим.

«Обидва епізоди закінчилися нищівною поразкою українців», – констатують автори.

Росія, на їхню думку, використала проти українців на Донбасі лише «малесеньку частину своїх можливостей». Наприклад, взагалі не використовувалися ракети та авіація.

І, якщо почнеться широкомасштабна війна, вона докорінно відрізнятиметься від того, що відбувається в останні сім років.

«Росія має можливість провести великомасштабну наступальну операцію за участю десятків тисяч осіб особового складу, тисяч бронетехніки та сотень бойових літаків. Швидше за все, вона розпочнеться з руйнівних повітряних та ракетних ударів сухопутних, повітряних та військово-морських сил із завданням ударів углиб України з метою вдарити по штабах, аеродромах та пунктах тилового забезпечення.

Українські сили почнуть конфлікт із самого початку майже в оточенні, російські будуть вибудовані вздовж східного кордону, військово-морські сили та десантні сили загрожуватимуть з боку Чорного моря на півдні, а потенційна можливість розгортання додаткових російських сил у Білорусії загрожуватиме з півночі, де кордон знаходиться менш ніж за 65 миль від самого Києва», – малюють гіпотетичну картину російського наступу автори.

Тому, вважають експерти, постачання американської та британської зброї взагалі ніяк не допоможе декларованому «стримуванню Росії».

«Українські збройні сили були створені для боротьби з конфліктом на Донбасі і становлять невелику стримуючу загрозу для Росії», – кажуть автори про те, чому постачання ЗСУ зі сторони Заходу нічого не дасть.

Укріплену лінію фронту на Донбасі, яку займають ЗСУ, аналітики порівнюють із «лінією Мажино» – французькими укріпленнями Другої світової війни, які так і не знадобилися. Вони кажуть, що в лоб ці укріплення штурмувати ніхто не буде, а швидше за все удару завдадуть з тилу.

«Якщо Москва готова розпочати велику війну, вторгнувшись у другу за величиною країну в Європі з населенням понад 40 мільйонів людей, при цьому отримуючи величезні економічні санкції від Заходу, то навряд чи її утримає будь-яка військова допомога США», – вважає видання.

А єдині системи озброєнь, які можуть змінити плани Росії – ракети класу «земля-повітря» та бойові літаки, – США навряд чи нададуть українцям.

«Військовий баланс між Росією та Україною настільки перекошений на користь Москви, що будь-яка допомога, яку Вашингтон може надати найближчими тижнями, мало що означатиме при визначенні результату конфлікту. Переваги Росії у можливостях і географії в сукупності створюють непереборні проблеми для українських сил», – йдеться у статті.

Автори також критикують погрози озброїти український партизанський рух та заплановані поставки ЗРК «Стінгер», проводячи аналогії з афганськими моджахедами, яким ця зброя також надавалася для боротьби з радянськими військами.

«Перспектива трохи дорожчої окупації навряд чи щось змінить для Москви, якщо вона вже дійде до цього етапу. Війна на той час вже поглине набагато більші ресурси», – вважають у Rand.

При цьому головні витрати на війну нестимуть не росіяни, а українці.

«Загинуть тисячі, а скоріше, десятки тисяч українців. За будь-які успіхи, яких вони досягнуть проти російських окупантів, українським повстанцям доведеться дорого заплатити; досвід сирійської опозиції чи чеченських повстанців – це не те, що американці можуть побажати такому близькому партнеру, як Україна» , – пишуть автори статті.

Тому, вважають вони, найефективніший спосіб допомогти Україні з боку Вашингтона – працювати над пошуком дипломатичного вирішення конфлікту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 48
Дідо Показати IP 22 Січня 2022 13:18
Свідомим скакунцям це не донести, їхні мізки не можуть сприймати і опрацювати великий об'єм інформації. Отже, шановні, гоп,гоп,гоп, на майдан, гвинтівку в руки і до окопів. Чи в криївку, що більше у вашому стилі.
Аут до Дідо Показати IP 22 Січня 2022 17:21
Навіть в США деколи спрацьовують рашистські гроші, і деколи, в самі критичні моменти вскриваються мааацковські консерви. Так і зараз, світ почав допомагати Україні зброєю, санкціями, реальними діями, от мааацква і робить інформаційні вкиди. От і все, хоча ще повід ботофермі жовчю побризгати, але то тоже частина інформаційних війсь паРаші. Так що, із вдячністю приймаємо військову допомогу, і готуємось відправляти у землю мордорський чорнозем.
Дідо до Аут Показати IP 22 Січня 2022 17:35
Будемо сподіватися ти будеш у перших рядах тих хто відправити в чорнозем буде, бо як ви розказуєте війна вже 8 років йде а ти все ще тут аине в окопі.
Аут до Дідо Показати IP 22 Січня 2022 18:34
Ой ти ж і нерозумне створіння. Да в перших рядах будуть сотні тисяч тих, хтопройшли АТО, тих хто безпосередньо зустрівся на Сході з ванюшками. Тебе твоя ж жовч і роз*їсть ватка пристаріла, і то вже скоро.
Аут до Дідо Показати IP 22 Січня 2022 19:01
Старче, я по першому дзвінку буду в перших рядах. Да й за такими запроданцями як ти, залишу приглядати пару надійних людей. Не переживай, скоро все вирішиться, поїдеш в масквабад гнилий сакралізований ботокс прихоронювати.
Дідо до Аут Показати IP 22 Січня 2022 17:50
Ну а так то "Форен Полісі" то жовта преса яка працює за гроші Москви, ги
Аут до Дідо Показати IP 22 Січня 2022 18:35
Що вже залився зовсім, слова путаєш, шльондра ватна?
Дідо до Дідо Показати IP 22 Січня 2022 19:18
для недалеких, це був сарказм
Аут до Дідо Показати IP 22 Січня 2022 19:38
То в тебе маразм або вже делірій близиться.
Правда життя Показати IP 22 Січня 2022 13:55
Дідо до Бабо: " А кров жовта буває ?". - " Та нє ! ". - " Ну, слава богу, я не ранений ! ".
Дідо до Правда життя Показати IP 22 Січня 2022 14:15
"Революції починають ідеалісти, роблять романтики, а використовують негідники" - ти з тих останніх, як прийдуть "мацкалі" першим в поліцаї побіжиш записуватися.
скептик до Дідо Показати IP 22 Січня 2022 16:16
у вертухаї запишеться пята колона кремля і ти будеш перший у їхніх рядах. але довго кацапський чобіт по українській землі ходити не буде. ракетами по зайцях не настріляєшся. і хлібом-сіллю ніхто окупантів зустрічати не буде. це тобі не даунбас
Дідо до скептик Показати IP 22 Січня 2022 16:38
Я не розумію чому ти ще не захищаєш батьківщину на сході? Вже ж воюємо з москалями, ні?
ботоксШМЯК до Дідо Показати IP 22 Січня 2022 17:18
А хто ти такий, що б відправляти людей на війну? Ну ти троль з ботоферми, мєнт - відставник, совкодрочер ... але хто ти такий, що б людей з якими ти обісрався у дискусії, на війну відправляти?
Дідо до ботоксШМЯК Показати IP 22 Січня 2022 17:39
Тому що лицеміри такі як ти і вищезгаданий пасажир готові воювати чужими руками судячи з того що ви ще тут.
ботоксШМЯК до Дідо Показати IP 22 Січня 2022 18:36
Тому що ти проста ватна шльондра, яка на пляшку підробляє на ботофермі. От і все пояснення про тебе.
скептик до Дідо Показати IP 22 Січня 2022 18:07
не розумієш ? таким "обдарованим" як ти, важко щось пояснити
Дідо до скептик Показати IP 23 Січня 2022 03:24
розумію, краще сидіти вдома в теплі з чаєм і строчити тут, це ж не в холодному окопі воювати, за комп'ютером легше, ги
ботоксШМЯК до Дідо Показати IP 23 Січня 2022 15:49
От ти шльондро і написало про себе всю правдоньку. Але сидиш ти не з чаєм, а з бидловіскі. Але в будь якому випадку нарешті ти проговорився, отставнічок.
Дідо до ботоксШМЯК Показати IP 24 Січня 2022 00:37
я так розумію ти з окопа пишеш? навряд чи, скоріше всього і грієш дупу біля батареї яка нагріта російським газом разом с скептиком, а хтось через вас мерзне в полі.
скептик до Дідо Показати IP 23 Січня 2022 17:13
це ти про себе , дідун ? а тобі відомо, що таке ідеологічна боротьба, ким і як вона здійснюється
Дідо до скептик Показати IP 24 Січня 2022 00:39
о, то ви пане працюєте на інформаційному фронті, як зручно, в теплі сракою воювати, а крові і бруду не хочете побачити? бо справжня війна це вам не тут строчити
скептик до Дідо Показати IP 24 Січня 2022 19:19
дідун, ти відстав від життя років на 100. війни гоблінів закінчились давним-давно. якби даунбас і крим інтенсивно не оброблялись рашистською пропагандою (інформаційна війна_), то їх не так легко було б окупувати
Корінний лучанин до скептик Показати IP 22 Січня 2022 22:08
Особливо в 41 не зустрічали,"патріоти"
скептик до Корінний лучанин Показати IP 22 Січня 2022 22:30
ти уточни хто кого і де у 41-му зустрічав
пиняботокс до Корінний лучанин Показати IP 23 Січня 2022 15:50
Для тебе, грамотєй обос*аний, і ще для клав з дідами нагадаю, що найбільша армія колаборантів була побудована на основі етнічних росіян, - армія Власова. Так от так от, валянку, вчи історію.
Анонім Показати IP 22 Січня 2022 14:13
Вели, вели "иліти" і завели. Прямо в ср*ку.
Дід Василь Показати IP 22 Січня 2022 14:20
Росія це пугало в лаптях. Посьмиховисько на увесь світ
Ще не зовсім свідоми Показати IP 22 Січня 2022 14:25
Міністр Німеччини Шьонбах правду сказав про майбутнє Криму. Це реалії
Олександр Показати IP 22 Січня 2022 14:47
Все правильно сказано. Але потрібно уточнити: абсолютна ізоляція Росії із реальними, а не ефемерними санкціями - і режим впаде сам. Але цього чомусь не роблять
Оксана до Олександр Показати IP 22 Січня 2022 15:24
А ти трубу газову агресорську зламай, хай Америка свій продає Європі, а рашка без грошей буде.
Дідо до Оксана Показати IP 22 Січня 2022 16:24
Він на газу від агресора як мінімум тричі готує в день... А ще чай.
Дідо до Олександр Показати IP 22 Січня 2022 18:06
Санкції, ги - "У січні-березні 2021 року Росія експортувала 5,6 тис. тонн морозива, що на 13% більше аналогічного торішнього періоду. Експортна виручка збільшилася на 61% до $14 млн, повідомляє ФДБУ «Агроекспорт» при Мінсільгоспу РФ. Зростання переважно обумовлене збільшенням відвантажень в країни далекого зарубіжжя. Основним драйвером стали поставки морозива до США, які виросли в 3,7 рази до 1,9 тис. тонн на суму 4,7 млн дол. Експорт цієї продукції до США розвивається впродовж останніх років, і на початку 2021 року цю країна вийшла в лідери серед покупців російського морозива."
Василь Показати IP 22 Січня 2022 15:40
Спочатку було 9 січня-"Патронов не жалеть"-Трепов,безперечно зі згоди царя -батюшки.Потім царь-вбивця став святим. За 100 ЧК-КГБ встелило землю кістками народів.Якщо раніше загинули мільйони людей-то для нинішньої влади Росії 100-200 тисяч вбитих -можливий результат.Вони цінують свою життя ,сите і за кордоном,на гроші від нафти і газу.І за ці гроші купують і німців,і французів.
ВасилЮЮ до Василь Показати IP 22 Січня 2022 16:14
А тебе як місцеві товстосуми вже 30 років купують розповісиш? Тільки за іншими все помічаєш, а в самого рильце "у пушку" :)
Василь до ВасилЮЮ Показати IP 23 Січня 2022 09:52
Глубоко уважаемый бот!!! Мы очень давно изучали классику,особенно творчество Лермонтова и его стихотворение "Прощай,немытая Россия,страна рабов,страна господ,и вы,мундиры голубые,и ты,им преданный народ"!!!К сожаление,мало что изменилось!
Розумному досить ! Показати IP 22 Січня 2022 16:08
Аналіз такого змісту статей, відповідна реакція авторів коментів, їхні + і - дає змогу на рівні соціологічних досліджень визначити рівень патріотизму волинського електорату, його настроїв та прихильності до можливих і неможливих викликів сьогодення. Є питання і то досить серйозні !
правдиваЯ до Розумному досить ! Показати IP 22 Січня 2022 16:16
Справа вся у тому, що розумних статей обмаль! Здебільшого репости всякого лайна або нав'язане ззовні, щоб стращати людей яких довели до ручки і фінансово і розумово!
скептик до Розумному досить ! Показати IP 22 Січня 2022 16:18
це скоріше аналіз активному москвоботів, а не лохторату
лучанин Показати IP 22 Січня 2022 16:45
як таке можна писати вони там в америці зовсім з глузду зїхали
скептик до лучанин Показати IP 22 Січня 2022 18:15
Foreign Policy. - це приватний журнал на грані банкрутства, який не відображає офіційної позиції уряду США і всілякими контроверсійними випльовуваннями старається підняти свої рейтинги
приватний журнал :D до скептик Показати IP 22 Січня 2022 23:54
У вересні 2008 року журнал викупила The Washington Post Company (нині Ґрем Холдінгс Компанія).[3] У 2012 році видання виросло у FP Group, відбулося розширення журналу Foreign Policy, щоб включити ForeignPolicy.com та FP Events. [9]
скептик до приватний журнал :D Показати IP 23 Січня 2022 17:26
во-во. саме тому і викупили ЗА БЕЗЦІНЬ, щоб він не почив у бозі. і щоб ти розумів, у американської преси незалежна редакційна політика і НЕЗАЛЕЖНІ ФІНАНСИ. тому Foreign Policy і надалі виживає як може. і новий видавець The Washington Post Company (не плутати з газетою The Washington Post ) продасть Foreign Policy зі всіма манатками якщо це йому буде вигідно. а ребрендінг (НЕ РОЗШИРЕННЯ) Foreign Policy - це просто спроба витягнути за вуха цього потенційного трупа
приватний журнал :D до скептик Показати IP 24 Січня 2022 00:42
Газета входить до числа провідних щоденних видань США, поряд з Нью-Йорк Таймс, відомої в свою чергу міжнародними репортажами, Wall Street Journal, що спеціалізується на економічних публікаціях та газетою Лос-Анджелес Таймс. Вашингтон пост, у свою чергу, зарекомендувала себе репортажами про політичні події Білого дому, Конгресу та інших побічних аспектах діяльності американського федерального Уряду. Газета є приватною і, як і раніше, належить родині своїх засновників. Вона входить до складу Washington Post Company, яка, в свою чергу, також володіє іншими медійними і не-медійними компаніями, включаючи журнал Newsweek й Інтернет-журнал Slate. Газета є однією з небагатьох американських газет з іноземними бюро, розташованими в Багдаді, Боготі, Каїрі, Гонконгу, Ісламабаді, Єрусалимі, Кабулі, Лондоні, Мехіко, Москві, Найробі, Нью-Делі, Парижі, Шанхаї, Тегерані і Токіо. У листопаді 2009 року «Вашингтон Пост» оголосила про закриття свого американського регіонального бюро в Чикаго, Лос-Анджелесі та Нью-Йорку. Газета має регіональні філії в штаті Меріленд (Аннаполіс, округ Монтгомері, графство принца Джорджа, Південний штат Меріленд) і Вірджинії.
скептик до приватний журнал :D Показати IP 24 Січня 2022 11:03
по-перше, Foreign Policy не газета, а журнал, який виходить не щоденно, а раз у два місяці. те що він має корпункти - ні про що не говорить. ще раз повторюю : всі публікації - це особиста думка журналістів, а не офіційна позиція уряду США і навіть не позиція видавця. а журналістів у світі як гною. кожен зі своїми думками
Любителям пописати Показати IP 22 Січня 2022 17:25
Якби ще модератори не викидали і не коцали коменти! І по одному сайту уподобання волинян не оцінити.
Ще, поки тролі сплят Показати IP 23 Січня 2022 02:42
Добавлю, дуже в очі кідаеться різниця між мінусами та плюсами в коментах під однаковою новиною, на різних ресурсах. Складається враження, що діти бавляться. Зверніть увагу.
Руській корабль іді Показати IP 15 Квітня 2022 20:01
Ну час показав, допомагає нам ця зброє чи ні. Стаття не вірна, а путін вже плачеться направо і наліво щодо поставок. Зброя зі США, Великобританії та союзників робить поворотний момент у війні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus