USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До Дня міста у Рожищі – новий фонтан і феєрверк. ФОТО

30 Липня 2012 09:16
Рожище відсвяткувало День міста. Урочистості з цієї нагоди тривали в районному центрі впродовж усього дня, 29 липня. Містечкові, де мешкає майже тринадцять з половиною тисяч людей виповнилося 635 років.



Святкові заходи розпочалися в Рожищі зранку урочистими богослужіннями у храмах міста. Трохи пізніше у парку біля міської ради й уздовж вулиці Незалежності почали збиратися підприємці й майстри народної творчості. Вони організували святковий ярмарок та виставку виробів декоративно-ужиткового мистецтва.











Пообіді, коли біля сцени, встановленої в центрі, зібралося чимало мешканців і гостей міста, розпочалася концертно-ігрова програма з забавами і навіть конкурсом краси.














Апогеєм святкування стало урочисте ввімкнення нового фонтану біля входу в парк. Дітлахи, щоправда, до цього моменту встигли намочити ноги, а то й скупатися у нещодавно встановленому фонтані.




Символічну червону стрічку з нагоди ввімкнення фонтану перерізали Рожищенський міський голова Афган Алієв і спонсор, який фінансував встановлення фонтану, ‒ Почесний громадянин Рожища, депутат Черкаської облради, Заслужений машинобудівник України Анатолій Ліпкан.







За словами Афгана Алієва, на місці фонтану раніше була клумба, але вона давно втратила естетичний вигляд. Тому й виникла ідея спорудити тут щось особливе, що стало б «родзинкою» міста.

Афган Алієв також розповів, що за гроші спонсорів і меценатів до Дня міста вдалося облаштувати біля нового фонтану дві нові клумби, а також рожищани отримали 3 дитячі ігрові майданчики. Один із них встановили напередодні свята у центрі міста, два інші з’являться за декілька днів, ‒ пояснив мер.





Подякував рожищенський градоначальник мешканцям міста за те, що вони активно готувалися до святкування Дня народження рідного міста: «Вони перед Днем міста впродовж тижня проводили толоки, навели порядок, посадили квіти». Фото найкрасивіших садиб, подвір’їв, торговельних закладів, установ і організацій могли побачити усі охочі. Своєрідна виставка знаходилася біля сцени.


Учасники святкування також мали змогу оглянути виставку енергоощадних технологій, організовану за сприяння депутата облради Сергія Мартиняка.






Крім міської влади, привітали мешканців Рожища з Днем міста також голова райдержадміністрації Володимир Масалов, заступник голови райради Юрій Пироганич, спонсори й меценати, які фінансували заходи з благоустрою до Дня міста, а також депутат облради, директор обласного центру зайнятості, уродженка Рожищенського району, Раїса Кучмук.

Надвечір концертно-розважальна програма продовжилася, одразу потому розпочалася дискотека, а приблизно о 22.20 місто засвітилося вогнями святкового феєрверку.





Довідково:

Рожище ‒ місто, розташоване на березі річки Стир, майже у центрі Волинської області.

Перша писемна згадка про Рожище датується 1377 роком, коли литовський князь Любарт Гедимінович подарував його соборній церкві Іоана Богослова, що містилася в Луцькому замку. 1567 року польський король Сигізмунд Август надав йому права містечка.
Невдовзі населений пункт набув й офіційного статусу міста. 13 квітня 1598 Рожище отримало магдебурзьке право і власний герб ‒ «печать міську: два хрести».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
VSC. Показати IP 30 Липня 2012 11:30
"..на місці фонтану раніше була клумба....виникла ідея спорудити тут щось особливе, що стало б «родзинкою» міста" - ну и "родзинка". Курам на смех.
рожищанка Показати IP 30 Липня 2012 12:31
до VSC -що це ви шановний(а) життям не задоволені.Яку б статтю не коментували все вам не так...Може б ви краще зробили б ??? Чи ви тільки базікати багато вмієте)))Так что нибудь и о чем нибудб...
antikommi Показати IP 30 Липня 2012 12:42
Все ж фонтанчик краще, ніж обшарпана клумба
Місцева Показати IP 30 Липня 2012 13:04
шуму багато та якості мало до речі в честь такого свята дитячі розваги могли бути і дешевші
kotyk Показати IP 30 Липня 2012 13:41
а ещё боремся за почётное звание «дома высокой культуры быта»!.. :)
Віктор Ф Показати IP 30 Липня 2012 14:00
На скільки памятаю , що РОЖИЩЕ не відміняється у РОЖИЩІ
Віктор Ф Показати IP 30 Липня 2012 14:03
111
місцева Показати IP 30 Липня 2012 14:27
та цигану всерівно Рожище чи Рожищі головне що неперепутали кому дякувати мабуть було за що так би мовити позолотили ручку
Чеширский Кот Показати IP 30 Липня 2012 15:25
Этот фонтан явно "не фонтан". Так себе, просто лужица коту лапки помочить, могли бы и получше.
вчитель Показати IP 30 Липня 2012 21:36
Гарну справу зробив Алієв,а вам би тільки всіх гі*ном полити,майте совість.
pavel Показати IP 31 Липня 2012 13:56
Зробили - добре. Гірше коли ніхто нічого не робить. По трошки маленькими кроками ця країна буде розвиватись, якби не крали то це відбувалось би в 20 раз швидше.
ujhqq Показати IP 31 Липня 2012 14:13
рожище- фонтан)!
Лучанка до ujhqq Показати IP 31 Липня 2012 20:50
Що фонтан-то фонтан=)
Натали Показати IP 1 Серпня 2012 20:28
Молодец Алиев.И Липкан молодец. У нас много людей богатых .но не каждый поделиться.Удачи ВАм МЕР.Здоровья.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus