USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

До телемарафону першими долучилися пенсіонери. ФОТО

16 Січня 2012 15:02
Всьоме у Луцьку триває різдвяний благодійний телемарафон «Бог багатий милосердям».
У його межах волонтери обласної організації Товариства Червоного Хреста збирають кошти для волинян, які потребують матеріальної підтримки. Перші внески зробили місцеві меценати й пенсіонери.


Розпочався телемарафон у студії телеканалу «Нова Волинь» виступом представників влади, а також голови Волинської Ради Церков єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Володимира.
Останній, звертаючись до глядачів, зауважив, що милосердя потрібно не лише показати, а й «упевнитися в тому, що ми його маємо».
«Це наші добрі справи – вони є свідченням нашого милосердя», ‒ наголосив священик.
Голова Волинської ОДА Борис Клімчук відзначив, що доречними будуть слова: «Господь милосердний завжди. Будьте милосердними хоч трошки часу в році».
Він також додав, що люди живуть своїм буденним життям, клопотами, однак варто знайти серед цього всього час, щоб дати щось іншим.
На запитання про те, скільки ж волинян потребують допомоги, посадовець відповів: «Ніхто не порахує тих людей, які потребують допомоги, когось ми знаємо, багато людей стоїть на обліках, понад 100 тисяч».

Також губернатор наголосив, що держава буцімто виконує свій обов’язок перед цими людьми, адже щороку на Волинь надходить приблизно 1 мільярд 300 мільйонів гривень на різні соцвиплати.

Важливим етапом становлення громадянського суспільства вважає прояви милосердя серед волинян голова обласної ради Володимир Войтович. «Чим люди будуть милосердніші, добріші один до одного, тим швидше ми будемо будувати те громадянське суспільство», ‒ зазначив він.
Водночас Войтович додав, що участь волинян у телемарафоні не варто вимірювати лише коштами, які ті перекажуть.
«Напевно, треба дивитися на те, яка кількість людей долучиться…», ‒ наголосив Войтович.
Луцький міський голова Микола Романюк, звертаючись до волинян, відзначив, що необхідно, щоб всі, «в кого небайдуже серце до проблем людей, долучилися до марафону і внесли свою посильну частку з загальну скриньку». Також луцький мер наголосив, що це дійство покликане допомогти вирішити не лише матеріальні проблеми волинян, а це ‒ ще й вияв єднання людей.

Продовжився телемарафон у залі обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка концертом музичних колективів різних церковних конфесій.

Так, цього року розпочинали концерт представники Волинського об’єднання церков євангельських християн-баптистів. За ними церковними піснеспівами тішили публіку представники Церкви адвентистів сьомого дня у Волинській області, потім ‒ місцеві греко-католики.

Далі у програмі – виступ представників Волинської єпархії УПЦ КП, а за ними – християн віри євангельської-п’ятидесятників. Римо-католики Волині і представники Волинської єпархії УПЦ тішитимуть присутніх у залі церковними піснями пообіді, а завершиться марафон виступами хористів Володимир-Волинської єпархії УПЦ.

Закриття телемарафону заплановане на 18.50

Ті волиняни, які не можуть завітати до облмуздрамтеатру в Луцьку, мають нагоду подивитися його по телевізору, адже трансляція відбувається у «прямому» ефірі телеканалу «Нова Волинь». До слова, Волинська обласна телерадіокомпанія упродовж семи років долучається до дійства.

За словами заступника гендиректора ВОДТРК Марії Андрушко, трансляція у «прямому» ефірі благодійного марафону себе виправдало.

«Я навіть не очікувала, наскільки релігійне слово різних конфесій в нас шанується, бо відомо, що в державі не настільки між собою ладять всі церкви й конфесії. В нас же навпаки, настільки злагоджено йде робота. Ми докладаємо до цього зусиль, адже це не тільки вияв милосердя до нужденних, а й ‒ співпереживання, толерантності до інших церков і конфесій. Зараз, коли в нас нерви оголені з різних міркувань, це дуже важливо», - зазначила вона.

Марія Андрушко зауважила, що представники одних конфесій, сидячи вдома, слухають Боже слово різних церков, і триває взаємопроникнення, яке вчить людей розуміти тих, хто поруч не залежно від їхніх релігійних переконань.

Тим часом серед волинян, які виявили бажання і мали змогу насолодитися концертом безпосередньо у театрі, на початку дійства були переважно пенсіонери.

Саме вони кинули перші гривні у скриньку для пожертв.
Так, лучанка Валентина Соколовська розповіла, що прийшла на концерт, насамперед, через віру в Бога. Оскільки одними з учасників є хористи релігії, яку сповідує жінка, вона обов’язково хотіла їх почути: «Я не можу не підтримати. І не тільки з нашої церкви, а й усіх. Тому, що в нас один Господь».

Жінка зізналася, що пожертвувала декілька гривень для людей, які потребують допомоги. Водночас зауважила, що хотіла б, аби схожі дійства відбувалися частіше, аніж раз на рік, хоча багато грошей такі пенсіонери як вони дати й не можуть: «І невеликі такі пожертвування в нас. Добре, якби бізнесмени, які володіють величезними грошима допомагали. Але, слава Богу, що й ми жертвуємо, скільки можемо».

Як повідомила Марія Андрушко, пожертвування в межах телемарафону «Бог багатий милосердям» уже зробили й деякі місцеві меценати. З її слів, фонд Бориса Клімчука «Рідна Волинь» переказав 25 тисяч гривень, Благодійний фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» – 5 тисяч гривень і ще 500 гривень ‒ Волинська обласна лікарняна каса.
Голова Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста Валентина Пришко у коментарі «ВН» розповіла, що сподівається на більші обсяги пожертвувань, аніж це було минулого року. Хоча й «2011 вони були значними ‒ більше 160 тисяч гривень, що вдвічі більше, ніж 2010-ого», ‒ наголосила Пришко.
Вона нагадала, що збір коштів триватиме, як і минулими роками, до кінця лютого. У найбільших супермаркетах міста встановлені скарбнички, куди всі охочі можуть вкинути гроші. Також кошти можна переказувати на спеціальний банківський рахунок.

Представникам обласного осередку Товариства Червоного Хреста допомагають волонтери. Валентина Пришко висловила вдячність керівникам навчальних закладів і учням за те, що вони долучилися до дійств:. «Діти, коли беруть участь, дивляться на те, що найдорожче у світі – доброта, милосердя, злагода, порозуміння»


Нагадаємо, до організації Різдвяного благодійного телемарафону долучилися: Волинська рада церков, обласна організація Товариства Червоного Хреста, Волинська облдержадміністрація, обласна рада, Луцька міська рада та Волинська обласна державна телерадіокомпанія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Provokator Показати IP 16 Січня 2012 16:52
На головному фото пенсіонери, чи я чогось не розумію? То ви дітей показуєте і про нечисть пишете. То пенсіонери і хористи... Вмикайтеся, люди!
D Показати IP 16 Січня 2012 18:16
Якою зеркалкою фотографували?
Чуйна Показати IP 16 Січня 2012 22:07
От заголовок)) А що ж вони іще мають робити??? Активна працездатна молодь в тій порі працює!!
Иван Показати IP 17 Січня 2012 01:43
А где можно пересмотреть полностью этот марафон?
111 Показати IP 17 Січня 2012 09:24
пересмотреть полностью этот марафон можно у ВОДТРК
Provokator Показати IP 17 Січня 2012 09:53
Щось ВН останнім часом піарить ВОДТРК. Вам не здається?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus