USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Домовилася з «духовною акушеркою»: у Рівному під час домашніх пологів померла породілля

25 Січня 2021 19:04
У Рівному від крововтрати померла жінка, яка вирішила народжувати вдома.

Про це повідомляє Рівне Юніан.

Подія сталася 23 січня.Майже мертву породіллю привезли медики швидкої допомоги до міського пологового, що на вулиці Медичній.

Жінка, яка вже має одну дитину, вдруге вирішила народжувати вдома, заздалегідь домовившись із так званою «духовною акушеркою». Проте після пологів через велику крововтрату, коли породілля втратила вже свідомість, родичі викликали швидку допомогу. Попри усі реанімаційні заходи врятувати жінку у лікарні медикам так і не вдалося, адже було вже надто пізно.

Цю інформацію підтвердила головна лікарка КНП «Пологовий будинок» РМР Світлана Муравська. За її словами, жінка понад три години після народження дитини стікала кров’ю у той час, коли так звана «духовна акушерка» спостерігала за процесом. Яскравий приклад, чому не варто народжувати вдома.

«Дуже важливо, щоб жінки розуміли, що безпека під час пологів понад усе! Пологи повинні відбуватися у медичному закладі. Медичні працівники кваліфіковано надають допомогу. На сьогодні партнерські пологи дозволено в більшості пологодопоміжних закладів України. При бажанні, жінка може отримати підтримку доули на пологах у стінах медзакладів», – розповіла Світлана Муравська.

Як відомо, новонароджений хлопчик живий і з ним усе добре. Його вага чимала – понад 4 кг 570 грам. Наразі він знаходиться під наглядом лікарів у міському пологовому. Першу дитину жінка народжувала у іншому місті України, проте у медзакладі. Чому наважилася другу дитину народжувати вдома, поки що не відомо.

«23 січня о 18:20 жінка доправлена бригадою ШМД після домашніх пологів, які зі слів родини відбулися о 15:15. Народився живий хлопчик, 4570 г. Після пологів пуповину не пересікали. Крововтрата, зі слів чоловіка – близько 5 літрів. Зі слів доули – «трошки більше літра». Під час госпіталізації, стан вагітної вкрай важкий, на зовнішні подразники не реагує, не контактна. Артеріальний тиск 40/0 мм.ртутного стовпчика. Пульс на центральних та периферичних судинах не визначається. Аускультативно, за 10 секунд визначається 2 серцевих скорочення. Негайно розпочата серцево-легенева реанімація. Спроба забору крові на дослідження невдала. При зовнішньому огляді – зі статевих шляхів візуалізується неклемована пуповина. На фоні СЛР проведене ручне відділення плаценти та виділення посліду. О 19:10 констатована смерть породіллі», – розповіли у соцмережі медики лікарні.

У поліції за фактом смерті породіллі порушили кримінальне провадження за ч.1 ст.115 з додатковою позначкою «нещасний випадок».

«Наразі призначена низка експертиз, будуть допитані свідки. По результатам провадження може отримати іншу кваліфікацію», – прокоментувала ТСН.ua речниця Нацполіції Рівненської області Марія Юстицька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Glover Показати IP 25 Січня 2021 19:28
Напевно в лікарні народжувати дуже дорого!
123 до Glover Показати IP 25 Січня 2021 21:25
Напевно здоров'я - не те на чому варто так економити. Та й чесно кажучи, бідота не дуже грається у цю "альтернативу медицину" і іншу х*рню. То часто коли з грошима нормально більш-менш, і часу забагато вільного, бабам починає така всяка срань в голову лізти. Бо одна її подружка знає якусь ще оду подружку, а та так робила і все було добре. І пішло-поїхало... А ще як адекватного чоловіка поруч нема, щоб добрим лящем ту срань з голови вибив, то взагалі - пиши пропало.
Анонім до Glover Показати IP 26 Січня 2021 08:53
Пологи в лікарні зараз безплатні. Все оплачує держава. Це реформа Супрун. Всі ліки, всі процедури для породіль і новонароджених - безкоштовно.
Реаліст до Glover Показати IP 26 Січня 2021 12:49
Домашні пологи з такою духовною акушеркою дуже дороге задоволення. Тут якраз інша ситуація, коли грошей забагато і немає куди їх подіти
Ні Показати IP 25 Січня 2021 21:09
Ні ,в лікарні пологи приймуть і без грошей, а от «духовна акушерка» ( м..ть і придумають же) безплатно «працювати» не буде. Просто люди ..бонулися з тими «духовними практиками», нетрадиційними медицинами і тому подібній х.ні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus