USD 39.80 40.07
  • USD 39.80 40.07
  • EUR 39.85 40.07
  • PLN 9.85 10.00

«Допоміг» переказати гроші з-за кордону: на Волині вчителя гімназії судили за шахрайство

20 Січня 2024 21:40
Вчитель однієї з гімназій на Волині отримав рік виправних робіт за шахрайство: волинянин взявся допомагати перевести кошти з-за кордону, однак наміру їх переводити не мав, а залишив собі.

Про це стало відомо з вироку Іваничіського районного суду.

Як ідеться у матеріалах справи, 27 липня 2022 року під приводом переказу грошових коштів на банківську карту Yorkshire Bank потерпілого Микола П. отримав від нього 30 тисяч 875 гривень на свою картку. Однак шахрай не збирався переводити ці кошти, а залишив їх собі.

Про Миколу П. відомо, що він народився у селі Милятин Іваничівського району, одружений, має на утриманні трьох малолітніх дітей та працює вчителем гімназії села Трубки.

Читати ще: Розмитнення авто: у Луцьку шахрай обманув чоловіка на 69 тисяч

У суді він розповів, що літом 2022 року знайшов в інтернеті оголошення про допомогу в перерахуванні грошей з-за кордону та запропонував свої послуги. 27 липня Микола П. отримав на рахунок своєї карти від потерпілого 30 тисяч 875 гривень. Однак в той же день він вирішив не виконувати домовленість про перерахування коштів на карту потерпілого, а перерахував їх на власну.

Водночас Микола П. спілкувався з потерпілим, коли той не отримав кошти, та запевняв, що поверне їх. Наразі шахрай не відшкодував збитків. Він частково визнав цивільний позов потерпілого в розмірі матеріальних збитків, однак вважав необґрунтованими моральні збитки.

Врахувавши обставини справи, суд призначив Миколі П. покарання у виді виправних робіт строком на рік. Окрім того, суд стягнув з Миколи П. на користь потерпілого 30 тисяч 875 гривень матеріальної шкоди, 10 тисяч гривень – моральної шкоди та 20 тисяч гривень – витрат на правову допомогу.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus