USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Доповнена реальність»: у Луцьку з’явився новий монохромний мурал

16 Вересня 2020 08:00
На будівлі колишнього луцького кінотеатру «Зміна», що на вулиці Богдана Хмельницького, з’явився новий мурал. Його автор – відомий луцький райтер Андрій Присяжнюк, знаний як And.

Робота має назву «Доповнена реальність» й покликана привернути увагу людей до залежності від смартфонів.

Цей мурал став заключним в рамках стріт-арт фестивалю«Lutsk Wallking» – проєкту, що його реалізовує Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» за підтримки Українського культурного фонду. Цей мурал та три інші, створені упродовж серпня, будуть завантажені до мобільного додатку «AR Murals» й буквально оживатимуть у смартфонах. Чорно-білий стінопис «Доповнена реальність» в додатку відтворюватиметься в кольорах.

«За допомогою сучасних технологій ми отримуємо надреалістичні фотографії та відео, в яких часто використовуються різні фільтри, які підсилюють колір. З власних спостережень формується враження, що реальність виглядає сірою. Ми все більше дивимося на світ через призму гаджетів. Щоб побачити мурал в кольорі, потрібно використати додаток доповненої реальності. Цим я хочу привернути увагу глядача до нашої залежності від смартфонів», – написав у Facebook автор стінопису Андрій Присяжнюк.
Андрій Присяжнюк
Андрій Присяжнюк
Читати ще: У Луцьку з’явиться чотири унікальні мурали

Художник також розповів, що ставив перед собою завдання вписати абстрактну пластичну форму в середовище, організувати формат, враховуючи такі архітектурні конструкції як вікна, стовп тощо.

«Через відсутність "коду міста" вулиці перенавантажені кольором та іншим візуальним сміттям. Монохромна робота не перенасичує кольором існуюче середовище та органічно вписується в нього. Симбіозу архітектури з новим муралом вдається досягнути за рахунок використаних елементів мозаїки, яка збереглася на одній зі стін будівлі», – пояснив художник й висловив жаль, що не в його силах здійснити реконструкцію будівлі, яка давно вже її потребує.
Кінотеатр «Зміна» був збудований у 1963 році і є яскравим прикладом радянського модернізму
Кінотеатр «Зміна» був збудований у 1963 році і є яскравим прикладом радянського модернізму
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 17 Вересня 2020 13:13
пам"ятаю, утекла з якоїсь пари і дивилась там фільм "Чучело" за участі Христі Орбакайте (підлітка). В залі був аншлаг, як, до речі, і в "Батьківщині", де йшов фільм за участі її матері "Женщина, которая поет"..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus