USD 40.65 41.07
  • USD 40.65 41.07
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.25

Дорогу Камінь-Каширський – Ковель просять відремонтувати

23 Травня 2024 19:34
Волинська обласна рада просити Кабінет Міністрів внести до переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонту доріг трасу Т-03-11 /Р-14/ – Седлище – Камінь-Каширський – Ковель – /М-19/ – Колодяжне – Локачі – /Н-17/ на ділянці Камінь-Каширський – Ковель.

Про це стало відомо 23 травня на сесії Волинської обласної ради. Депутати скерують відповідне звернення до Кабінету Міністрів України.

Як звернули увагу обранці громади, дорога Т-03-11 протяжністю 161,8 км є важливою транспортною артерією Волинської області та пролягає територією шести колишніх адміністративних районів. Ділянка протяжністю 50 км, яка з’єднує Ковель із Камінь-Каширським, протягом тривалого періоду капітально не ремонтувалася. Нині цей відтинок автошляху перебуває в незадовільному стані. На усій його протяжності спостерігаються руйнування, відсутність дорожнього покриття та країв проїзної частини, значна ямковість.

Читати ще: На Волині – проти капітальних ремонтів доріг у прифронтових регіонах

«Депутатський корпус Волині цілком підтримує рішення Уряду спрямувати усі кошти дорожнього фонду на 2024 рік у розмірі 94,7 млрд грн до загального фонду державного бюджету з метою підтримки та зміцнення ЗСУ, національної безпеки та оборони. Водночас потрібно взяти до уваги, що, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 лютого 2024 року № 199, Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури виділено залишок коштів спецфонду державного бюджету в сумі 17,1 млрд грн для реалізації нової бюджетної програми «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення». Цією ж постановою затверджено Перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення та обсяги їх фінансування у 2024 році у сумі 14,6 млрд грн. При цьому жоден об’єкт у Волинській області до цього переліку не включено», – вказали депутати в зверненні.

Тож вони просять включити ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-03-11 /Р-14/ – Седлище – Камінь-Каширський – Ковель – /М-19/ – Колодяжне – Локачі – /Н-17/ на ділянці Камінь-Каширський – Ковель у згаданий вище перелік і внести відповідні зміни до Постанови № 199.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Читач Показати IP 23 Травня 2024 19:52
Почнете робити осінню,коли дощі будуть йти або в мороз,а цілу весну та літо будете щоки роздувати та «рішення приймати»
Григір Показати IP 24 Травня 2024 15:30
Ага, вже її давним давно треба зробити,позорище

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus