USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Дороги, сміття та голосування у ВРУ: про що говорили з нардепом у дворах Володимира-Волинського

20 Травня 2019 14:31
У Володимирі-Волинському народний депутат Ігор Гузь провів сім зустрічей у дворах будинків з виборцями. На кожну зустріч приходило чимало мешканців міста, яких турбували як особисті питання так і загальноміські. Також хотіли поговорити про політичну ситуацію в державі загалом, пише Буг.

Першою стала зустріч на Зубінського, на яку прийшли і мешканці сусідніх вулиць. Жителі відразу почали скаржитися, що про них «забувають», та за їх словами, заасфальтували лише одну вулицю, а інші залишили без уваги і пройти по них не можливо.

Окрім доріг, у парламентаря поцікавилися, чому від підтримав закон про заборону встановлення сонячних електростанцій на землі.

«Я скажу так, середньостатистичний виборець мого округу не має змоги щоб встановити таку станцію в себе на подвір’ї. Вона коштує десь біля 20 тисяч доларів. Тоді як цим користуються інші люди, які беруть землю в оренду, мовляв для власного користування, а потім на цьому заробляють гроші. Якщо ж повертаємося до нашої реальності, добре буде, якщо ви зможете поставити кілька панелей на даху будинку, а цей закон цього не забороняє», – відповів Ігор Гузь.
В наступному дворі на вулиці Луцькій 253 жителі відразу звернулися до парламентаря з проблемою встановлених лімітів на електропостачання.

«Нам дали 100 кіловат на квартиру. Будинок не газифікований, як в них вкластися?», – бідкалася мешканка народному депутатові.

Також жалілися на те, що протікає дах та підвали в жахливому стані, і в цей же час ні ЖЕК, а нині Управляюча компанія не ремонтує.

«Для вас є єдине швидке рішення ваших проблем – це створити ОСББ і разом по трохи приводити свій будинок в порядок. Ніхто, крім вас цього не зробить, і ви ж маєте досвід, коли разом зробили майданчик, на якому ми знаходимося

Ось бачите, стоїть приватний будинок, якщо в ньому почне протікати дах, то господар піде до міської влади, щоб йому поремонтували, чи сам зробить?», – акцентував Ігор Гузь.
На зустрічі був присутній депутат міської ради Василь Сусік, який вирішив звернутися до парламентаря.

«Про нас тут забули. Тут живе близько трьох тисяч населення і жодної аптеки. Якщо щось трапиться, то потрібно їхати в центр по таблетки. А якщо вночі? Тут і з маршрутками скрутно. Раніше за міські гроші купили приміщення під амбулаторію, а на її облаштування гроші мали надійти зі Світового банку. Звертаємося, ви на своєму рівні повпливайте якось, щоб амбулаторію таки почали робити», – сказав Сусік.

Далі люди почали бідкатися на те, що сміття з їх двору сміттєвоз забирає останнім і не завжди поміщається все. Просили вплинути на ситуацію.

Разом з народним депутатом у дворах побував перший заступник міського голови Володимира-Волинського, Ярослав Матвійчук. В питанні вивезення сміття, Ігор Гузь порадився із Матвійчуком, і тоді останній пообіцяв, що до першого липня доставлять сміттєві контейнери.

Присутні жителі міста довго не хотіли відпускати парламентаря та пропонували показати дах будинку, де потрібно ремонтувати, підвал, доріжки, сусідні покинуті будинки, які заростають травою, побитий асфальт у дворах.
Під час наступних зустрічей люди зверталися з подібними проханнями та проблемами: поганий стан бічних вулиць, протікання дахів, рух міських маршруток, реформи та просто говорили з парламентарем за політичну ситуацію.

«Зі мною тут присутні помічники. Вони фіксують всі ваші звернення. Я не можу сказати, що ось завтра все вирішу. Але ми почнемо над цим працювати. В деяких моментах я донесу проблему до міської влади (дивиться на першого заступника Матвійчука і посміхається – ред.), десь включуся на своєму рівні», – підсумував Ігор Гузь.

На зустрічах не обійшлося і без обговорення політичної ситуації в країні.

«Я за те, щоб якнайшвидше відбулася інаугурація новообраного Президента. Який він? Почне працювати, тоді і побачимо по його роботі. А так якась дивна ситуація: обрали, але поки що попередник роздає посади і ордени», – додав Ігор Гузь.
Народний депутат наголосив, що не боїться позачергових виборів та додав, що до них почав готуватися ще в 2014 році.

«У вас були народні депутати до мене. Порівняйте як працювали вони і я, кого ви бачили, до кого зверталися. Так само з кандидатам, якщо ви впевнені, що вони будуть краще мене працювати, тоді голосуйте за них. Якщо ви бачите роботу моєї команди і мою, тоді я проситиму підтримати мене на цих парламентських виборах», – наголосив Гузь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus