USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.45 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Дорожники чи місцева влада: хто на Волині незаконно видобуває пісок

8 Червня 2018 10:24
На території двох сіл, розташованих неподалік Володимира-Волинського, здійснюють незаконний видобуток піску. Місцева влада, однак, запевняє, що пісок використовує у власних потребах, а кар’єри легальні.

Як повідомив Інформаційному агентству Волинські Новини місцевий мешканець, активні роботи з незаконного видобутку піску біля сіл Поничів і Маркелівка, що у Володимир-Волинському районі, тривають уже близько 3 років.

«І раніше бувало, що там одну-дві машини грузили піском. А зараз відкрито все роблять, вдень, і не бояться нічого», – зазначив чоловік і додав, що за піском до кар’єрів спецтехнікою приїжджають із Володимира-Волинського.

Він висловив переконання, що місцевій владі про незаконний видобуток піску відомо, адже про ситуацію їм неодноразово повідомляли самі селяни. Окрім того, за словами чоловіка, земельна ділянка заступника голови Зимнівської ОТГ Василя Поліщука впирається в піщаний кар’єр біля Поничів. Так, раніше на цій ділянці знаходилися городи. У Маркелівці, своєю чергою, пісок видобувають на території лісу.
На проблему не реагує і місцева влада, яка «прикривається тим, що нібито дозволяє копати пісок дорожнім службам, але ж немає ніякого офіційного дозволу (на видобування піску, – ВН) і роботи з георозвідки ніхто не проводив. У Володимирі-Волинському районі взагалі немає офіційно дозволеного кар’єру».

Чоловік оцінив, що йдеться про близько сотні тисяч гривень збитків для місцевих бюджетів.
Як запевнила староста Льотничівської сільської ради, до якої входить село Поничів, Таїсія Подзідзей, пісок із кар’єру беруть виключно для потреб громади.

«Три дні ми возили пісок, бо біля школи у селі Льотниче облаштовуємо штучне футбольне міні-поле. Інколи ми беремо собі пісок на комунальні потреби, наприклад, коли робили водопровід», – сказала Таїсія Подзідзей.

Голова Оваднівської сільської ради, до якої належить Маркелівка, Сергій Панасевич зі свого боку зазначив, що на території села є «законний кар’єр дорожньої служби».

«Ми і самі там беремо пісок на різні роботи, попередньо погоджуючи це з дорожньою службою», – зауважив Сергій Панасевич.

У відділі технічного контролю Служби автомобільних доріг у Волинській області, своєю чергою, повідомили, що вказані кар’єри ніяким чином не пов’язані з діяльністю установи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
волиняка з володимир Показати IP 8 Червня 2018 10:58
Судячи по таких ямишах, ті карери явно незаконні і видобувають там пісок варварським диким способом, бідна Волинь крадуть ліс, бурштин, пісок. Та того голову Оваднівської сільради давно пора у прокураторі спитати за його нецільове використання державних грошей
на жаль Показати IP 9 Червня 2018 09:18
Я мрію про те, щоб у нашій країні прийняли закон про державне самоврядування, бо демократія не росте з президентського палацу. Так не буває. Вона повинна рости знизу. З якогось маленького міста, де ми разом будемо контролювати мера. Нам сьогодні необхідна диктатура закону. не диктатура особистості. Але , на жаль....
народ і влада Показати IP 9 Червня 2018 09:32
У будь-якій країні -латиноамериканській , європейській, азіатській- людина, що займає високий політичний пост, не жирує, адже вона розуміє, що її виборці можуть її завтра викинути" з влади. А у нас чомусь приходячи до влади, люди впевненні , що залишаться там навічно. І в принципі правильно думають, адже вони всі там у владі прикритті недоторканністю. І процедури імпічменту в нашій країні фактично не існує. Тому так думають. Потрібно постійно їм нагадувати ,що їх теж запросто в однин прекрасний день люди можуть "ВИКИНУТИ". НАРОД ВІД сільського голови і до ПРЕЗИДЕНТА повинен контролювати те, що вони роблять. Роблять протизаконне щось, вголос казати на сесіях, і "ВИКИДАТИ" ЇХ - ПЕРЕОБИРАТИ ДО НАСТАННЯ ТЕРМІНІВ - НЕ ДАВАТИ обкрадати НАРОДНЕ ДОБРО І НАРОДНУ КАЗНУ- КАЗНУ КРАЇНИ- УКРАЇНИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus