USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Документи «чорнобильців» перевіряє КРУ

20 Грудня 2011 19:18
В управлінні праці й соцзахисту Волинської ОДА працюють фахівці з КРУ, які перевіряють достовірність документів постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС.
Депутатам обласної ради під час сесії 27 грудня пропонують виокремити 20% субвенцій з Держбюджету на пільгове медичне обслуговування людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Відповідну пропозицію озвучив під час засідання постійної комісії облради 20 грудня начальник Головного фінансового управління ОДА Ігор Никитюк.
Члени комісії його підтримали й рекомендували раді внести відповідні поправки до проекту рішення про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету на пільгове медичне обслуговування «чорнобильців».
Зі слів Ігоря Никитюка, відокремивши кошти для ліквідаторів від загального обсягу субвенцій, вдасться направити фінансовий ресурс конкретно на цю категорію громадян.
Депутати також погодилися з пропозиціями головного фінансиста Волині й рекомендували управлінню охорони здоров’я ОДА передбачити лікувальні заклади, які можуть надавати так звані безоплатні рецепти, а управлінню праці й соцзахисту розробити положення про ведення обліку первинних документів, які необхідні для того, щоб такі безоплатні рецепти відшкодовувалися. Адже поки що, як зауважив Ігор Никитюк, «один район веде по-одному, інший – по-іншому».
Начальник Головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Олександр Жураківський нагадав членам комісії про те, що наразі статус постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС має більше 150-ти тисяч волинян. Серед них – більше 3,5 тисяч інвалідів.
Секретар комісії, «бютівець» Віктор Коротун поцікавився, чи перевіряли фахівці управління документи постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС. Мовляв, зі ЗМІ він дізнався, що в Україні чимало людей виготовили «липові» посвідчення й протизаконно користуються пільгами й отримують виплати.
Зі слів Олександра Жураківського, наразі в управлінні праці й соцзахисту ОДА працюють фахівці з КРУ. Вони якраз і перевіряють достовірність документів людей, які мають статус постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанка Показати IP 20 Грудня 2011 20:38
Да тих чорнобильців треба добре "просіяти", і залишити тільки ліквідаторів. А то вже забагато чорнобильців. Там всі постраждали від радіації, то може всім зробити посвідчення??
луцкий Показати IP 20 Грудня 2011 21:17
Давно надо было сделать проверку льготников "Чернобыльцев".С каждым годом Ветеранов Отечественной войны,Участнкиов боевых действий в Афганистане все меньше,а Названных ликвидаторов и Военнов УПА все больше.Имейте совесть!!!!
111 Показати IP 21 Грудня 2011 08:26
Мій батько був одним з перших на аварії, 1-2 метри від реактора. Як виїжджали з зони відчуження їх переодягли у новий одяг, а як приїхав додому зняв шкарпетку, дозиметричний прилад який був у школі (у фізкабінеті) зашкалив! Потім почала злазити шкіра з рук, стала як пластмаса і отримує зараз пенсію 1200 грн. От вам і турбота про чорнобильців. Хоча є такі, що по 200$ (баксів) покупляли інвалідність і також "чорнобильці".
Я з Луцька. Показати IP 21 Грудня 2011 13:33
Покупляли тільки ті що при владі і начальство. А людина інвалід першої групи получає пенсію 900 грн+ харчові 250. При тому, що в онколікарні раз сходити на компютер коштує 750 грн. Кого ця біда не зачепила, той може і писати, щоб просіяти чорнобильців. Просіювати треба, які купили інвалідність а працюють і надалі на роботах, получаючи з/п і пенсію.
Лучанка Показати IP 21 Грудня 2011 13:47
Оце ваша правда. А лжечорнобильці одержують по 15 тисяч пенсії, вони там і близько не були. Хто вірить цим КРУ, кого і що вони перевіряють,вони перевряють собі в кармани. Добре перевіряють ще бюджетні організації,нічого не перевіряють- це структура корумпована, як і всі наші структури.Попередній комент- це таку пенсію получають чесні чорнобильці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus