USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ДП «Волиньвугілля» увійшло до складу «Національної вугільної компанії»

6 Грудня 2017 15:49
Кабмін створив “Національну вугільну компанію”, яка об’єднає 19 існуючих підприємств.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну в середу, 6 грудня, передають Українські Новини.

Цей документ прийнято з доопрацюванням й урахуванням зауважень Міністерства економіки й Міністерства фінансів.

Відповідно до пояснювальної записки, текст якої мають Українські Новини, створення цього держпідприємства дасть можливість оптимізувати структуру вуглевидобувних підприємств шляхом створення єдиної юридичної особи, сконцентрувати трудові й матеріальні ресурси й досягти найвищої ефективності шахт.



Усього в “Національну вугільну компанію” увійдуть 19 державних підприємств, які у своєму складі мають 33 державні шахти.

Зокрема, до складу ДП “Національна вугільна компанія” увійдуть: ДП “Шахтоуправління “Південнодонбаське №1”, ДП “Шахта ім. Сургая”, ДП “Селидовуголь”, ДП “Торецьквугілля”, ДП “Мирноградвугілля”, ДП “Первомайськвугілля”, ДП “Волиньвугілля”, ДП “Львіввугілля”, ДП “Нововолинський ремонтно-механічний завод”, ДП “Донгіпровуглемаш”, ДП “Південгіпрошахт”, ДП “Дніпрогіпрошахт”, ДП “Державний науково-дослідний інститут організації й механізації шахтного будівництва”.

Також до складу “Національної вугільної компанії” увійдуть: ДП “НТЦ Вуглеінновація”, ДП “УкрНДІпроект”, ДП “Дирекція з будівництва об’єктів”, ДП “Передпускова дирекція шахти №10 “Нововолинська”, ДП “Укршахтгідрозахист”, ДП “Об’єднана компанія “Укрвуглереструктуризація”.

Як повідомляли Українські Новини, у травні Кабмін прийняв розпорядження, у якому повідомляється про наміри об’єднати всі державні вуглевидобувні шахти в новостворене державне підприємство “Національна вугільна компанія”.

Також у травні президент Петро Порошенко підписав закон, яким уводиться мораторій на банкрутство державних вуглевидобувних підприємств до 1 січня 2019 року.

Відповідно до законопроекту про державний бюджет на 2018, Кабінет Міністрів не планує виділяти гроші на державну підтримку вуглевидобувних підприємств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 6 Грудня 2017 16:58
А пан Гунчик ше казав-шахтоуправління, шахтоуправління... Яке ше шахтоупраління?
Іван Показати IP 6 Грудня 2017 18:39
А пан Гунчик на пенсію, вже щістдесят...(може дурість з старої голови вийде))))))))))))))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus