USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Дуда виступив проти повернення Росії в G8

2 Вересня 2019 21:01
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що дії Росії протягом останніх десяти років не дозволяють перейти з нею до нормальних відносин.

Про це він сказав під час спільної прес-конференції з віце-президентом США Майком Пенсом, відповідаючи на питання, чи підтримує він бажання президента США Дональда Трампа повернути РФ до G8, повідомляє Укрінформ.

«На жаль, Росія упродовж останніх років здійснює кроки, щодо яких ніхто, хто шанує міжнародне право, не можна пройти байдуже. Треба задати питання: чи треба перейти до нормального порядку денного з Росією, коли таке трапляється? Я вважаю, що такого не може бути», – сказав Дуда.

За словами Дуди, Росія реалізує свої імперські амбіції через зміну меж з сусідами і військову агресію: у 2008 році так було в Грузії, в 2014 році – в Україні.

«Україна не контролює повністю свою територію, цього ніколи не повинно було трапитися в Європі», – сказав він.

19 серпня 2019 року на зустрічі із президентом РФ Володимиром Путіним президент Франції Еммануель Макрон заявив, що питання повернення до формату «Великої вісімки» й нормалізації відносин між Росією і ЄС залежить від урегулювання ситуації на сході України.

20 серпня Трамп зазначив, що попередній американський президент Барак Обама хотів виходу РФ із «Великої вісімки», але, на його думку, «набагато доречніше» було б залишити РФ у цьому блоці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Підпіндоснік номер 1 Показати IP 2 Вересня 2019 22:05
Трамп дуду зажене в буду.
Гоцул Показати IP 3 Вересня 2019 09:47
Бери дудо трембіту (похоронний інструмент ), бо з 2020 року ЄС вам більше не помічник...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus