USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Духовенство УПЦ і ПЦУ узгодило «декларацію порозуміння»

6 Липня 2022 21:49
Представники духовенства Православної Церкви України та Української Православної Церкви узгодили «декларацію порозуміння» і закликали ієрархів розпочати офіційний діалог між УПЦ і ПЦУ.

Про це повідомив ректор відкритого Православного Університету Святої Софії-Премудрості о. Георгій Коваленко, пише Українська правда.

«За результатами першої зустрічі духовенства УПЦ і ПЦУ 05.07.2022 р.

Ми, представники духовенства Української Православної Церкви та Православної Церкви України, що зібралися в стінах Святої Софії для діалогу щодо перспектив єдності українського Православ’я, прагнучи до єдності у Христі, яку Він Сам хотів бачити у своїх учнях і про яку молився Отцю: «щоб єдине були, як єдине і Ми» (Ів. 17:22);

виконуючи апостольську настанову «зберігати єдність духу в союзі миру» (Еф. 4:3);

визнаючи загальне прагнення українського суспільства до єдності Православ’я;

вважаючи єдність українського Православ’я неодмінною умовою єдності народу і запорукою стабільності держави;

бажаючи сприяти розвитку широкого діалогу між гілками Православ’я в Україні;

вважаючи, що такий діалог сприятиме установленню взаєморозуміння і налагодженню стосунків як між церковними громадами різних конфесій, так і між вірянами», – йдеться у дописі.

Представники духовенства повідомили, що у міжконфесійних стосунках вбачають єдність поглядів «у засудженні війни, яку розв’язала путінська Росія проти суверенного народу України».

Також у ПЦУ і УПЦ засуджують деструктивну позицію Московської патріархії, яка «перетворилася на «прислугу» путінського режиму і благословляє російських агресорів на кровопролиття».

Представники церков також відмовилися від «агресії, стереотипів, упередженості й мови ультиматумів та ворожнечі у спілкуванні один з одним та в публічному просторі».

«Закликаємо наших ієрархів розпочати офіційний діалог між УПЦ і ПЦУ вже до Дня Хрещення Київської Русі-України, який минулоріч був визначений як День української державності», – зазначили учасники зустрічі.

Коваленко додав, що декларація відкрита до підписання і обговорення духовенством і вірними УПЦ та ПЦУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Степан Показати IP 7 Липня 2022 06:19
Яке може бути порозуміння між українською церквою віруючих людей та кацапським феесбешним філіалом ???
Сергій Показати IP 7 Липня 2022 07:37
Ой а шо сталось? ПЦУшншнікі тепер не зможуть обсирати УПЦ :) Спочатку осуджували їх а тепер з ними декларацію підписують. "В чём кого осудишь - в том сам и будешь".
Голова Показати IP 7 Липня 2022 09:20
Дурдом. Люди по селах з боями сварками прокльонами переходять в українську церкву а вони декларацію підписують. Бабло робить диво.
Вангалітик Показати IP 7 Липня 2022 09:28
Виходить, ці всі взаємні претензії, які я спостерігав на сторінках соцмереж прихожан і парафіян привели до того, що зрадники сіли за стіл з розкольниками. М-да уж. Не підкріплює це все довіру до обох таборів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus