USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Два місяці без футболу: чи готова «Волинь» до відновлення чемпіонату

30 Травня 2020 20:21
Футболісти луцької «Волині» нині знаходяться в очікуванні можливого продовження сезону в чемпіонаті України. Минулого тижня змагання Першої ліги достроково зупинили, а остаточну участь змагань вирішать на початку червня.

У сюжеті телеканалу «Аверс» йдеться про те, чим жила «Волинь» під час карантину та чи готова команда до продовження змагань і виходу до Прем’єр-ліги.

Два місяці без колективних тренувань – пандемія коронавірусу зупинила весь світовий спорт, і український футбол не став винятком. Змагання Першої ліги, де за підвищення у класі ведуть боротьбу й футболісти луцької «Волині», так і не розпочали весняну частину через карантин.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВІД НАЙДЕШЕВШОГО ДО НАЙДОРОЖЧОГО: СКІЛЬКИ КОШТУЮТЬ ФУТБОЛІСТИ «ВОЛИНІ»

Однак спортивний директор луцького клубу Валентин Кошельник запевняє, що у клубі особливо не розслаблялися.

«У спорті простою не буває. Ані клуб, ані жодне наш гравець не зупинялися бодай на хвилину. Хлопці тренувалися вдома під чітким контролем тренерів. Клуб працював, тому ми готові до чемпіонату. Протокол зараз пом’якшили, але ми маємо думати про безпеку футболістів і працівників клубу», – каже Валентин Кошельник.

Нині продовження змагань у Першій лізі – під питанням. Минулого тижня Рада ліг ПФЛ прийняла рішення достроково зупинити чемпіонат, тож, згідно з регламентом, сезон команди вже не дограють. А днями клубам, які претендують на вихід до елітного дивізіону українського футболу, розіслали опитувальник з варіантами неповного догравання сезону. У луцькому клубі пояснюють, що готові були грати лише за чіткими правилами згідно з регламентом.

«Під час голосування за продовження чемпіонату ми утрималися, адже чтіко не знали, скільки має бути автобусів для команди, чи з чемпіонату знімається вся команда, якщо хтось з футболістів захворів тощо. Якби нам чітко сказали перед засіданням, як все має відбуватися, ми б проголосували за продовження чемпіонату. Згідно регламенту на сьогоднішній день ми не можемо грати, адже вісім команд проголосували проти відновлення чемпіонату. А грати якісь стики чи починати з нуля – це неправильно», – зазначає спортивний директор «хрестоносців».
Незважаючи на те, як складеться доля подальшої боротьби за путівки в Прем’єр-лігу, у «Волині» запевняють, що для повернення в еліту українського футболу у Луцьку є всі передумови.

«Футбольний клуб «Волинь» має прекрасний стадіон, який відповідає вимогам Першої ліги та Прем’єр-ліги. Також «Волинь» має дві академії, зокрема у Луцьку та Володимирі-Волинському, до того ж ми співпрацюємо з Ковелем та Нововолинськом. Ми підтримуємо увесь дитячий футбол та спіпрацюємо з волинською федерацією футболу. У нас є вся структура дитячого та дорослого футболу... Ми готові хоч в космос», – наголошує Валентин Кошельник.

Нагадаємо, за підсумками літньо-осінньої частини чемпіонату «Волинь» знаходиться на другій сходинці таблиці Першої ліги. Подальшу долю Першої ліги та остаточну систему обміну між лігами вирішить виконком Української асоціації футболу на початку червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Остап Вакарчук Показати IP 31 Травня 2020 12:41
Не готова. Ось тому не бажає продовжувати відновлення чемпіонату України з футболу серед клубів Першої ліги. А хоче на халяву проскочити у Прем"єр Лігу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus