USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Дві третини громадян у країнах НАТО підтримують подальшу допомогу Україні

14 Березня 2024 23:00
Дві третини громадян у країнах-членах НАТО вважають, що їхні уряди мають продовжувати підтримувати Україну.

Як повідомляє Європейська правда, такі результати опитування на замовлення Альянсу озвучив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час презентації річного звіту з оцінкою ситуації.

Столтенберг зазначив, що дослідження громадської думки засвідчують високу підтримку подальшої допомоги Україні.

«Загалом у країнах НАТО дві третини опитаних хочуть, щоб їхні країни продовжували підтримку України. І це важливо, адже країни НАТО надають 99% усієї військової допомоги», – зазначив генсек.

Читати ще: 84% українців підтримують вступ до ЄС. Опитування

Він нагадав, що протягом 2023 року союзники продовжили надавати Україні різноманітну військову допомогу, а окремі країни вперше надали далекобійні ракети та ухвалили рішення про передання винищувачів F-16, і загалом минулий рік започаткував низку коаліцій союзників для надання Україні тих чи тих видів озброєння.
В опублікованому згодом тексті звіту зазначено, що загалом за продовження допомоги Україні виступають 63% опитаних. З них однозначно за – 30%, скоріше підтримують допомогу Україні – 33%, а більшою чи меншою мірою проти – сукупно 28%. Досить значний відсоток і тих, хто не визначився з думкою (9%).

Результати цього ж опитування засвідчили, що лише 13% американців проголосували би проти вступу у НАТО, якби їм потрібно було ухвалювати таке рішення на момент опитування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus