USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Двоє військових та лікарка шпигували за Силами оборони на Яворівському полігоні

6 Червня 2023 16:03
Військова контррозвідка Служби безпеки України провела багатоетапну спецоперацію на Львівщині. Під час комплексних заходів нейтралізовано агентурну мережу головного управління генштабу зс рф (відомого як ГРУ).

Фігурантами виявилися двоє українських військових та лікарка, які у складі різних підрозділів дислокувалися на території Яворівського військового полігону. Про це повідомили в СБУ.

За даними слідства, ще до початку повномасштабного вторгнення рф їх залучив до співпраці кадровий співробітник російської воєнної розвідки. А вже після 24 лютого 2022 року вони збирали інформацію, яка цікавила розвідку країни-агресора.

Кожен з них мав свою лінію розвідувально-підривної діяльності проти України. Для зв’язку використовували месенджери.
Встановлено, що один із фігурантів регулярно передавав агресору локації окремих підрозділів українських захисників на території полігону. Крім цього, зловмисник намагався збирати відомості про результати міжнародного військового співробітництва Сил оборони. СБУ викрила російського агента під час виконання ворожого розвідзавдання.
Слідчі Служби безпеки вже повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Читати ще: СБУ затримала російського агента, який «зливав» позиції ЗСУ під Бахмутом і Авдіївкою

Ще одна учасниця агентури ГРУ намагалася передати своєму куратору відомості про візити військово-політичного керівництва України до одного з медзакладів у регіоні.
Інший ворожий поплічник – посадовець навчального підрозділу українських військ. Він зливав воєнній розвідці рф інформацію про розгортання бойових частин Сил оборони та локації військової техніки.

Слідчі Служби безпеки вже повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про розміщення Збройних сил України, вчинене в умовах воєнного стану).

Наразі всіх учасників агентурної групи викрито. Зловмисникам загрожує до 15 років тюрми або довічне ув’язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Здоровий глузд Показати IP 6 Червня 2023 16:28
Краще довічне. Без права на помилування.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus