USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Директори шкіл самі вирішуватимуть, чи приймати невакцинованих дітей

21 Січня 2020 08:15
Допуск до школи дітей, які не пройшли вакцинації, буде особистою відповідальністю керівника навчального закладу.

Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» заявила міністр освіти та науки Ганна Новосад.

«За кожну конкретну школу відповідає директор. Тому очевидно, якщо буде ухвалено якесь рішення із цього приводу, то це буде відповідальність керівника навчального закладу – прийняти в школу дитину або запропонувати якусь іншу форму навчання, враховуючи наявну довідку», – сказала Новосад.

Новосад також зазначила, що Міносвіти звернулося до МОЗ із проханням внести зміни до довідки 086, яка є обов’язковою для зарахування учня до навчального закладу, щоб зазначати там статус про наявність чи відсутність щеплення.

Крім того, за словами Новосад, відомство підготувало лист у регіони з пропозиціями до голів обласних державних рад посилити нагляд за тим, щоб діти були вакциновані.

Як повідомлялося, Міносвіти спільно з комітетом Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування має намір працювати над врегулюванням питання щодо недопуску невакцинованих дітей до школи.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я заявили, що невакциновані діти, окрім тих, які мають протипоказання до вакцинації, не зможуть відвідувати школу і дитячі садки з іншими учнями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Профан гончар Показати IP 21 Січня 2020 08:59
Ось так ми боремось з корупцією! А коли почнеться епідемія і смерті, то винуваті будуть лікарі!
Луцьк до Профан гончар Показати IP 21 Січня 2020 10:42
Ви не праві - посадять директора, який прийняв рішення про прийняття такої дитини у навчальний заклад ! Нова складова для перекладання відповідальності на простих директорів, який не знає вже по яких законах-рішеннях-постановах просто працювати і нічого не порушувати! ДИКА УКРАЇНСЬКА ПОЛІТИКА! Курс на винещення нації! Скоро у нашій країні не буде ні одного професійного лікаря, вчителя і т. д. - хто й лишився, працювати на голому інтузіазмі - задушать дибільним законодавством ...........
Вася Показати IP 21 Січня 2020 09:18
Знаю кілька випадків, коли після вакцинації у дітей проявляються порушення у діяльності головного мозку, і як кажуть - це часті випадки. Хтось знає, чи проводилися МОЗ розслідування таких випадків?
Луцьк до Вася Показати IP 21 Січня 2020 11:57
Це повинні знати директори навчальних закладів - їхній "прямий" обов*язок, згідно з заявами міністра освіти і науки! Тепер директор навчального закладу повинен мати і медичну освіту, щоб "правильно" прийняти дитину в освітній заклад. БАТЬКИ прийняли рішення не вакцинувати дитину - пишуть відмову - МЕДИЧНИЙ ЗАКЛАД надає довідку, що дитина не вакцинована - ДИРЕКТОР НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ дивиться у РІШЕННЯ ЗАТВЕРДЖЕНЕ МІНІСТЕРСТВОМ ОСВІТИ разом з МІНІСТЕРСТВОМ ОХОРОНИ ЗДОРОВ*Я де є перелік, згідно з яким дитина ЧІТКО допускається до навчання чи не допускається і що в цьому випадку повинні робити батьки і директор! Чому чим далі, тим складніше жити в нашій країні...............
Євросусід Показати IP 21 Січня 2020 14:00
Чтобы не допустить масштабного кризиса, на днях министр здравоохранения Германии Йенс Шпан подал в парламент проект закона, вводящий штрафные санкции вплоть до €2,5 тыс. для родителей, чьи дети не привиты от кори, пишет The Guardian. Если документ будет одобрен Бундестагом, его нормы вступят в силу в марте 2022 года. Однако некоторые его положения начнут работать раньше. К примеру, чиновники предлагают запретить с марта 2020 года посещать непривитым детям садики и школы. При условии, что у них нет справки о противопоказаниях вакцинации. Если такой не будет, ребенка не пустят в учебное заведение с 31 июля 2020 года. По оценкам минздрава, закон коснется порядка 361 тыс. невакционированных детей. И хотя далеко не все разделяют инициативы Шпана, полагая, что принуждением тот ничего не добьется, многие в правительстве поддерживают такие инициативы. Дело в том, что для эффективного противодействия кори необходимо, чтобы не менее 95% населения страны были вакцинированы от недуга. В то время как к настоящему моменту привиты только 93% граждан Германии. Власти полагают, что немецким родителям будет проще решиться на прививку, если им будет грозить штраф.
Де гарантія якості?! Показати IP 22 Січня 2020 10:24
Ось у мене Є питання не до чиновників і директорів, а до батьків чиї діти вакциновані. Якщо твоя дитина вакцинована, чому ти так переживаєш? Вона ж захищена, вакцинована. Якщо я вакциную свою дитину і вона стане інвалідом, через якусь там помилку, і ти і лікарі і директор висловляють свої співчуття і всім начхати, а бо це вже будуть мої проблеми. І як кажуть лікарі вакциновані захищені, а не вакциновані ні, то відповідальність за мою дитину на мені. Яке батьки мають право інших змушувати до чогось?!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus