USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Дискримінація вагітних та низка обмежень: в Україні хочуть розширити економічні можливості жінок

3 Грудня 2021 15:01
Уряд підтримав законопроєкт щодо удосконалення правового регулювання та заборони дискримінації працюючих жінок під час вагітності, пологів та вигодовування дитини.

Важливо зміцнити систему соціально-трудових гарантій найвразливіших категорій жінок – вагітних, жінок, які нещодавно народили, і які доглядають за грудними дітьми, відповідне рішення ухвалене на черговому засіданні.

Чинне трудове законодавство містить низку застарілих норм, що не відповідають сучасним економічним реаліям та обмежують трудові права жінок.

Проєктом закону пропонується:

- заборонити на рівні законодавства дискримінацію в трудових відносинах за ознакою вагітності;

- скасувати низку обмежень для праці жінок, що забезпечить їм повноцінну реалізацію права на працю;

- надати гарантії жінкам на період проходження рекомендованих лікарем медичних обстежень, що проводяться у зв'язку з вагітністю (зокрема вагітну звільнятимуть від роботи на час рекомендованих лікарем медобстежень, що проводять у зв'язку із вагітністю. На цей період за працівницею зберігатимуть середній заробіток);

- удосконалити процедуру надання відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами з метою недопущення зменшення післяпологової частини цієї відпустки.

Реалізація законопроєкту сприятиме зміцненню системи гарантій правового захисту працюючих жінок під час вагітності, пологів і вигодовування дитини, батьків, які поєднують роботу з сімейними обов'язками, а також дозволить імплементувати ряд міжнародних трудових стандартів у сфері охорони материнства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
555 Показати IP 3 Грудня 2021 15:37
а дискримінація за ознакою вакцинації це в нас вже норма життя? які закони??? вони в нас не працюють, головне накази моз і постанови км - інше фарс.
Анонім Показати IP 3 Грудня 2021 18:19
Нема ніякої дискрімінації вагітних і декретчтць. Навпаки ця категорія якраз захищена законодавством. У нашій країні кричуща жахлива дискрімінація за віком і чоловіків і жінок, жінок особливо.
Лучанка Т до Анонім Показати IP 5 Грудня 2021 19:34
Повністю згідна! Пенсійний вік піднімають. Пенсійний стаж щороку росте. Люди десятиліттями працювали без офіційного оформлення. Мусили виживати. Тепер держава, яка мала виконувати свої контролюючі функції, але не мала часу і бажання ( було ще що красти), переклала всю відповідальність на працюючих. «Лихо закрутили!».
123 Показати IP 3 Грудня 2021 20:38
правильно, ніякої дискримінації, нехай на 8 місяці вагітності асфальт кладуть
Анонім до 123 Показати IP 3 Грудня 2021 21:40
Якщо асфальт кладеш, то клади й далі. А хоч дитину, то спершу знайди або нормальну роботу, щоб забезпечити себе і майбутню дитину, або нормального чоловіка, який це зробить, а не ко.ла, який свою вагітну дружину відправляє класти асфальт.
Дідо до 123 Показати IP 4 Грудня 2021 09:31
В США на які ви молитися, відпустки за вагітністю немає, все за свій рахунок. Це взагалі "пережиток СРСР".
Лучанка Т до 123 Показати IP 5 Грудня 2021 19:38
Це що, недолугий жарт? Розкажи своїй дружині!
Лучанка Т до 123 Показати IP 5 Грудня 2021 19:45
Розкажи це своїй дружині. Хоча, з таким виродком, навряд чи хто хоче жити, тим більше, заводити дітей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus