USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Дивний блиск в очах і затуманений погляд: Сенцова відвідали в тюрмі

6 Червня 2018 23:07
Ув’язнений у Росії українець Олег Сенцов звернувся до країн G7 із закликом посприяти вирішенню питання звільнення політв’язнів Кремля, заради чого сам розпочав голодування. Про це розповів російський режисер-документаліст Аскольд Куров, який днями відвідав колегу в тюрмі за полярним колом, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Куров не надто сподівався, що тюремники дозволять зустріч, але його пустили і з Сенцовим він проговорив 45 хвилин. Розмовляли про мистецтво, кіно, також Аскольд розповів Олегу, як цими вихідними по всьому світу на його захист люди виходили на акції підтримки. "Для нього це було новиною, від жадібно це слухав. Він говорив, як багато для нього це все значить, і передавав великий привіт, велику подяку", - розповів росіянин.

Олег Сенцов звернувся до країн "Великої сімки" зі сподіванням, що представники іноземних держав зможуть допомогти багатьом політв'язням. Сам він з кожним днем голодування помітно слабшає. Про це ТСН розповів режисер Аскольд Куров, який днями бачився із ув'язненим, а сьогодні приїхав до Києва.

Голодний протест Олега Сенцова, що триває вже 24-й день, не лише вивів на вуличні акції людей, а й дав надію рідним інших політв"язнів Кремля. У середу в Київ приїхали захисники Євгена Панова та Володимира Балуха – двох бранців, що за сфабрикованими справами ФСБ перебувають у колоніях анексованого Криму. Балух теж вдавався до голодування і за три місяці без їжі втратив 30 кілограмів. Нині він на сухарях та киселі. "Він став просто виснаженим, він з трудом стоїть і рухається. Йому стало навіть складно розмовляти, працювати в суді", - каже адвокат Ольга Дінзе.

У Євгена Панова сьогодні день народження, йому виповнився 41 рік. Останні два з них Панов провів у російських і кримських ізоляторах, бо спецслужби Кремля звинувачують його у підготовці диверсії та "повісили" вбивство свого полковника. Адвокати кажуть, що зізнання з Євгена силовики вибивали. "На нього здійснювали тиск співробітники ФСБ для того, щоби він підписував угоди з ФСБ, співробітничав із ФСБ, визнав, що є українським диверсантом. Женя на угоду зі слідством не пішов", - розповів його брат Ігор Котелянець.

До тортур можуть вдатися і у випадку з Сенцовим. Начальство колонії "Білий ведмідь" уже кілька разів заявляло, що якщо Олег не припинить голодування до 30-го дня, вони годуватимуть його примусово – зв’яжуть і запхають у ніс трубку, через яку вливатимуть поживну суміш. І зроблять це російські тюремники, ймовірніше, коли сил на супротив у бранця вже забракне. Чекати їм, вочевидь, недовго. "Дивний блиск з’явився в очах, трохи затуманений погляд. Звісно, це від голоду", - поділився враженнями від зустрічі Куров.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus